Region Vesti Zrenjanin

Predstavljeni kapitalni projekti u opštini Žitište za narednu godinu

opštinska uprava žitište

Opštinska uprava u Žitištu objavila je javni poziv i otvorila javnu raspravu u vezi sa donošenjem Odluke o budžetu opštine Žitište za narednu godinu. Lokalna samouprava je, istovremeno, javnosti dala na uvid deo nacrta odluke, u kojem su predstavljeni kapitalni projekti, čiji je početak realizacije u planu za iduću godinu.

 

Kako navode u Opštini Žitište, sve planirane investicije zavisiće i od pokrajinskih i republičkih organa, odnosno od njihovog sufinansiranja i finansiranja projekata.

 

PROČITAJTE JOŠ: Opština Nova Crnja sa po 10.000 dinara sufinansira kupovinu bicikala

 

Najveća investicija u 2023. je izgradnja i opremanje bunara i vodovodne mreže u selima na području žitištanske opštine. Vrednost ovih radova procenjena je na nešto više od 118 miliona dinara.

 

Po 40 miliona dinara planirano je za uređenje seoskih domova kulture i rehabilitaciju atarskih puteva. Blizu 36,3 miliona dinara namenjeno je za elektroenergetsko i telekomunikaciono opremanje radne zone – lokalitet 6 u Žitištu.

 

U rehabilitaciju pešačkih staza, odnosno trotoara, kao i u izgradnju kapela na seoskim grobljima planirano je ulaganje po deset miliona dinara. Za održavanje lokalnih puteva i ulica planirano je šest miliona dinara.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Javna rasprava traje do 9. decembra. Do tada se mogu uputiti predlozi, sugestije, primedbe, kao i tražiti obaveštenja u vezi sa nacrtom predloga kapitalnih investicija za narednu godinu. Podnesci se mogu predati na pisarnici Opštinske uprave Žitište, kao i putem elektronske pošte.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prilikom odabira vrata važno je da znate ove stvari!

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz