Region

Predškolska ustanova „Poletarac“ rekonstruiše kuhinju i trpezariju

secanj-vrtic-(2)

Predškolska ustanova „Poletarac“ u Sečnju priprema se za početak radova na rekonstrukciji kuhinje i trpezarije u objektu namenjenom najmlađim stanovnicima ovog srednjobanatskog mesta.

 

Naime, Predškolska ustanova „Poletarac“, preko opštine Sečanj, konkurisala je za sredstva iz pokrajine, da bi dugoročno rešila problem sa kuhinjom i trpezarijom, u skladu sa standardom HASAP.

 

– Stanje kuhinje i trpezarije u objektu u Sečnju takvo je da smo svake godine morali da izvodimo određene radove i dorade, kako bismo obezbedili propisane uslove za boravak dece. Za naš trud dobili smo pohvale i inspekcijskih službi. Sada smo, zahvaljujući apliciranju opštine Sečanj koja je naš osnivač, i Pokrajini koja je obezbedila sredstva, u mogućnosti da dugoročno rešimo problem kuhinje i trpezarije, koje će dobiti i novu opremu – napominje u izjavi za portal zrenjaninski.com direktorica Predškolske ustanove u Sečnju Nataša Rađenović.

 

Ona je dodala da bi radovi i opremanje trebalo da budu završeni do 15. januara iduće godine.

 

U ovoj godini, inače, u Predškolskoj ustanovi, sa jaslicama, u samom Sečnju je 80 mališana. U ostalim naseljima opštine, a to su Krajišnik, Sutjeska, Jaša Tomić, Neuzina, Jarkovac, Banatska Dubica, Boka i Konak, u vrtićima i sa jaslicama je još 220 dece. Samo Šurjan, ove godine, nema vrtić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz