Region YSLAJDER

PREDLOŽENO POSKUPLJENJE VODE, OVO ĆE BITI NOVA CENA

vode

ŽITIŠTE – Voda u žitištanskoj opštini trebalo bi da poskupi, a nova cena da joj bude 29,99 dinara sa PDV-om, za kubik, smatra Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Razvoj“ iz Žitišta. Odluka je stupila na snagu odmah, ali će njena primena započeti nakon što je prođe proceduru dobijanja saglasnosti u lokalnoj samoupravi.

 

poskupljenje vode

 

U obrazloženju odluke Nadzornog odbora JP „Razvoj“ navodi se da je dosadašnja cena od 19,25 dinara po kubiku utvrđena još 1. januara 2012. godine i da se od tada nije menjala. Analizom poslovanja preduzeća utvrđeno je da pri takvoj ceni vode nema uslova za ulaganja u održavanje vodovodne mreže.

 

U dokumentu JP „Razvoj“ navodi se sa su od prihoda od 14,33 miliona dinara u 2016. godini, namireni troškovi male i velike analize vode u sumi od 2,4 miliona dinara i troškovi električne energije od 5,4 miliona. Data su tri miliona za materijal za popravke vodovodne mreže, 700.000 dinara za sredstva za higijensku ispravnost vode i pola miliona dinara za remont pumpi i troškove goriva. Sveukupno je to 12 miliona dinara, a bilo je troškova i za sanitarne preglede radnika, registraciju vozila i tehničkih pregleda…

 

„Sa predloženom cenom od 29,99 dinara po domaćinstvu uspeli bismo da kontinuirano snabdevamo sve potrošače higijenski ispravnom vodom, da ulažemo u održavanje mreže i obezbedimo sredstva za zarade zaposlenih“, zaključuje se u aktu JP „Razvoj“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz