Region

Poziv zainteresovanima za učešće u jednodnevnoj radionici „Info minuti“

Info minuti
Foto: Pixabay

Udruženje „Mali razvojni klub“ iz Srpske Crnje i Kabinet predsednika opštine Nova Crnja pozvali su sve zainteresovane predstavnike organizacija civilnog društva iz ove srednjobanatske lokalne samouprave da se prijave za učešće u radionici „Info minuti“, koja će biti održana 21. septembra, u novocrnjanskom Vatrogasnom domu.

 

Radionica je posvećena primeni smernica za uključivanje organizacija civilnog društva u proces donošenja propisa koji su od značaja za saradnju sa javnom upravom.

 

„Sve ovo doprineće većem razumevanju značaja saradnje organa javne uprave sa organizacijama civilnog društva, a samim tim i većem uključivanju građana u rad organa javne uprave i izradu kvalitetnijih propisa“, poručuju organizatori radionice, i pozivaju sve zainteresovane da se prijave najkasnije do 31. avgusta, uz napomenu da se više informacija može dobiti u Opštini Nova Crnja.

 

Realizacija obuke, inače, predstavlja jednu od obaveza iz važećeg Akcionog plana za sprovođenje inicijative „Parterstvo za otvorenu upravu za period 2018-2020“, čije ispunjenje treba da doprinese unapređenju konsultativnog procesa sa civilnim sektorom na lokalnom nivou prilikom usvajanja propisa, kao i poboljšanju javnih usluga i jačanju integriteta javne vlasti.

 

„Preporuka Vlade Srbije, da se pored organa državne uprave sadržajem smernica rukovode i organi autonomne pokrajine kao i jedinica lokalne samouprave, govori o potrebi da se pitanje saradnje javnog i civilnog sektora reši na svim nivoima vlasti, kao jedan od ključnih preduslova daljeg rasta i razvoja civilnog društva u Srbiji, ali i ukupnog unapređenja rada institucija u cilju transparentnog donošenja odluka i njihove delotvorne i efikasne primene“, ističu organizatori radionice.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz