Region

POTPREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE POSETIO OSNOVNE ŠKOLE

SRPSKI ITEBEJ, TORDA – Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš posetio je osnovne škole u Srpskom Itebeju i Tordi.

Osnovna škola u Srpskom Itebeju
Osnovna škola u Srpskom Itebeju

Cilj posete bilo je sagledavanje rezultata prošlogodišnjih konkursa iz oblasti obrazovanja i upoznavanje škola s konkursima koji su u toku.

Tokom 2015. godine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, putem više konkursa iz oblasti obrazovanja, dodelio je ukupno 391.840 dinara za nameštaj i računarsku opremu Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ iz Srpskog Itebeja. Tokom posete ovoj školi, Njilaš je imao prilike da vidi novi nameštaj – 40 klupa jednoseda i 40 stolica. Pored toga, škola je dobila i dva projektora, tri računara i monitora, štampače, kao i dvadeset lopti za časove fizičkog vaspitanja.

Njilaš je posetio i izdvojeno odeljenje škole „Adi Endre“ u Tordi, čija je matična škola OŠ „Nikola Tesla“ iz Banatskog Karađorđeva.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz