Region YTOP

POSLOVANJE U SEOSKOM TURIZMU VOJVODINE

ZRENJANIN – Danas je u Gradskoj kući održana edukativna radionica „Poslovanje u seoskom turizmu Vojvodine“. Organizatori su Turistička organizacija Vojvodine i Turistička organizacija Zrenjanina.

– Edukativna radionica je deo projekta koji je pokrenula Turistička organizacija Vojvodine, a kao izvršilac angažovana je kompanija „Futurizam“ doo iz Novog Sada. Edukacija se realizuje na osnovu Priručnika za ruralni turizam koji je izdala Turistička organizacija Vojvodine, sa ciljem podizanja kvaliteta usluga koje se nude u ruralnom turizmu Vojvodine – kaže Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine.

– Ovo je prva regionalna edukacija u Banatu, i osim pružalaca usluga i potencijalnih pružalaca pozvali smo i lokalnu turističku organizaciju kako bismo na najkonkretniji način objasnili sve što je potrebno da se zna u vezi sa zakonskom regulativom, standardima, marketinškim aktivnostima – dodaje Pavlović.

Već dogodine za Srbiju se otvaraju IPARD fondovi, koji predviđaju i ulaganje u ruralni turizam, te je otvaranje fondova potrebno dočekati što je spremnije moguće, kažu organizatori.

– U našem programu rada za narednu godinu ruralni turizam ima posebno mesto – kaže za portal zrenjaninski.com Zoran Ljubotina, v.d. direktora Turističke organizacije Zrenjanina. – Jedan od naših prioretiteta je popularizacija grada i okoline, a ovakve edukacije od velike su pomoći. Već imamo prepoznatljive destinacije kao što su Belo Blato, Melenci, Ečka, Stajićevo, ali važno nam je da i druga sela pokažu šta imaju, napominje Ljubotina.

Najvažnije je da se na teritoriji Vojvodine definišu pravci razvoja ruralnog turizma i podigne kvalitet usluga koji se nudi, kao i da sva seoska turistička domaćinstva posluju legalno u skladu sa zakonom, slažu se i organizatori, ali i učesnici.

Podeli članak
sinovoz
FAM