Region Vesti Zrenjanin

Porodici iz Žitišta koja živi u veoma teškim uslovima hitno potrebna pomoć!

porodica protić trifunov
Foto: zitisteonline.com

Porodica Protić Trifunov iz Žitišta živi u veoma teškim uslovima. Kuća, koja je u vlasništvu glave porodice Žive Trifunova, stara je i neuslovna za stanovanje, a već šest godina u njoj nema struje.

 

Da bi stvar bila još gora, pre dva meseca deo kuće stradao je u požaru.

 

– Opština nam je obezbedila majstore i materijal kako bi se jedna soba osposobila za život, sanirale grede i dimnjak, što bi nam malo olakšalo situaciju. No, majstori su počeli sa radovima i stali i sada ih, evo, nema, već dva dana. U kući koja je i inače trošna sad je prašina na sve strane, skoro da je nemoguće živeti – kaže za portal zrenjaninski.com Katica Protić.

 

Katica se pre nekoliko dana i prehladila, jer u kući gotovo da ne postoje uslovi za grejanje, a osim toga, kako u kući nema struje, sve što radi, radi u hladnoj vodi. Samo za pranje sudova i veša, i retko za kupanje, voda se greje na šporetu, a i ogrev polako nestaje.

 

Pročitajte još: UČENIK HEROJ: Marko pomagao u spasavanju osmogodišnje devojčice!

 

porodica protić trifunov
Foto: zitisteonline.com

 

Bez mogućnosti da prate nastavu “na daljinu”

 

– Šta da vam kažem, sad je i vanredno stanje zbog epidemije, a mi nemamo osnovne uslove za higijenu. A to je topla voda. Čula sam da postoji mogućnost da se struja uključi bar dok traje vanredno stanje, ali da to zavisi od opštinskih rukovodilaca. Ne znam više koga da zovem. Bar da dođu majstori da završe što su započeli – ističe Katica.

 

Živa i Katica imaju dvojicu sinova, od 15 i 16 godina. Od kada su škole zatvorene, oni bi trebalo da nastavu počnu da prate „na daljinu“. U trošnoj kući bez struje za njih dvojicu to jednostavno nije mogućnost.

 

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu ovoj porodici iz Žitišta mogu kontaktirati Katicu Protić na broj telefona 069/314-59-96.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM