Region Vesti Zrenjanin

Popravljena čuvarska osmatračnica u Parku prirode “Rusanda”

čuvarska osmatračnica
Foto: Rezervati prirode

Čuvarska osmatračnica u Parku prirode „Rusanda“, koja je locirana iza bolničkog kompleksa, u većem delu je popravljena, odnosno stabilizovana i učvršćena.

 

Kako saopštavaju iz Ustanove „Rezervati prirode“ iz Zrenjanina, tokom juna su uočeni nedostaci na osmatračnici, odnosno nestabilnost objekta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Osuđen na novčanu kaznu jer je obavljao ribolov u vreme zabrane

 

„Pojedini delovi gazišta na donjem i gornjem delu osmatračnice bili su oslabljeni usled propadanja i pucanja letvi. Zatim, delovi gazišta stepeništa su rasklimani, kao i delovi rukohvata stepeništa, što je objekat činilo nebezbednim. Prilikom sanacije, čuvarska osmatračnica je kosim gredama učvršćena i stabilizovana. Ovo je prva intervencija na objektu osmatračnice od 2014. godine. Od radova, ostala je još popravka krova osmatračnice što će u velikoj meri produžiti radni vek ovog objekta. U planu je i zaštita drveta lakiranjem“, saopštavaju iz zrenjaninske ustanove „Rezervati prirode“.

 

Najavljeno je i da će se narednom periodu obaviti popravka i rehabilitacija ostalih objekata za zaštitu prirode u kompleksu Parka prirode „Rusanda“.

 

čuvarska osmatračnica
Foto: Rezervati prirode

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM