Region Vesti Zrenjanin

Pomoć za rešavanje stambenih potreba interno raseljenih lica

rešavanje stambenih potreba interno raseljenih lica
Foto: Pixabay

Opština Sečanj objavila je javni poziv za izbor korisnika za dodelu jednog paketa građevinskog materijala, za rešavanje stambenih potreba interno raseljenih lica.

 

Paket je namenjen raseljenim licima, za poboljšanje uslova stanovanja na teritoriji opštine Sečanj.

 

Interno raseljenim licima pomoć može biti dodeljena dok su u raseljeništvu, kao i članovima njihovog porodičnog domaćinstva, koja imaju prebivalište ili boravište na teritoriji sečanjske opštine. Pomoć se dodeljuje za završetak ili adaptaciju stambenog objekta, bespovratna je i odobrava se za kupovinu građevinskog materijala.

 

Pročitajte još: Izbeglicama u opštini Sečanj do 9.500 evra za kupovinu seoskih kuća

 

Maksimalna vrednost jednog paketa građevinskog materijala iznosi do 550.000 dinara, a minimalna 184.000, po porodičnom domaćinstvu korisnika.

 

Paketi mogu biti upotrebljeni za izgradnju/rekonstrukciju noseće konstrukcije, kao što su zidovi i krovna konstrukcija, zatim za hidroizolaciju pregradnih zidova, izgradnju/dogradnju sanitarnog čvora, ugradnju/zamenu zidnih i podnih obloga, stolarije, fasade, malterisanje i uvođenje/zamenu elektro i vodovodnih instalacija i druge radove. Suština je da su to radovi neophodni za završetak gradnje ili adaptaciju, kojima bi se objekat doveo u stanje u kojem obezbeđuje osnovne stambene i upotrebne uslove.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM