Region

Pomoć izbeglim i interno raseljenim porodicama u opštini Nova Crnja

pomoći izbeglim i interno raseljenim

Opština Nova Crnja i ove godine učestvovala je u realizaciji pomoći izbeglim i interno raseljenim licima, kako bi im bili poboljšani uslovi stanovanja. Ovih dana objavljen je predlog rang liste kandidata koji su dobili pomoć.

 

Pomoć u vidu kupovine seoske kuće sa okućnicom i jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu za adaptaciju ili popravku predmetne kuće bila je namenjena izbegličkim porodicama. Komisija za realizaciju ove pomoći, nakon razmatranja svih zahteva, donela je rešenje po kome se pomoć dodeljuje porodicama Aleksandra Gruičića i Jovanke Kovačević. Obe porodice su iz Srpske Crnje.

 

Za interno raseljena lica namenjena je pomoć pri kupovini seoskih kuća sa okućnicom. Obezbeđena im je i dodatna pomoć pri nabavci građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju stambenog objekta. Uslove su ispunili Šani Geri iz Tobe, Aleksandar Čemerikić iz Srpske Crnje i Hamiti Vezire iz Tobe.

 

Na predlog liste moguće je izjaviti žalbu u roku od petnaest dana od dana objavljivanja ove rang liste.

 

Opština Nova Crnja, inače, spada u red siromašnih vojvođanskih lokalnih samouprava. U njoj je dosta staračkih domaćinstava i socijalno ugroženih romskih, ali i ostalih familija. Puno je porodica koje primaju materijalnu pomoć. Međutim, ima i mnogo onih koje takođe teško žive, ali iz formalnih ili nekih drugih razloga ne mogu da ostvare to pravo. Iz opštinskog budžeta se svake godine izdvajaju pozamašna sredstva za dodelu jednokratne i druge vrste pomoći socijalno ugroženim građanima.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM