Region

Poljoprivrednici protiv dolaska Nemaca

SEČANJ – Veliki skup predstavnika poljoprivrednih udruženja i asocijacija iz cele Vojvodine, ali i drugih delova Srbije, održan je u Sečnju, na poziv Saveza udruženja poljoprivrednika ove opštine.

Skup u Sečnju
Skup u Sečnju

Na skupu su iznete oštre primedbe zbog namera srpske Vlade da sa nemačkom kompanijom „Tenis“, najvećim proizvođačem mesa u Evropi, načini aranžman koji podrazumeva i davanje državne zemlje u dugoročni zakup. Posle žučnih diskusija, izglasan je zaključak da se Vladi upute tri ključna zahteva.

– Ne sme se dozvoliti prodaja i davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta strancima, po bilo kom osnovu. Hitno treba prodati 200.000 hektara obradivog državnog zemljišta registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima. I treće, ograničiti kupovinu na 20 hektara, sa zabranom otuđenja na deset godina – pročitao je skupu zahteve Jovica Jakšić iz Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije, koji su aklamacijom usvojeni.

Skupu je prisustvovao i predsednik opštine Sečanj Predrag Milošević, koji je poručio da će poljoprivrednici uvek imati njegovu podršku.

– Nemam zemlje ni u saksiji, ali sam uz vas. O poljoprivrednom zemljištu u našoj opštini mi ćemo odlučivati, a ne neko sa strane – obećao je Milošević.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.