Region YTOP

POLA MILIONA EVRA ZA RAZVOJ EKO TURIZMA

NOVI BEČEJ – Opštine Novi Bečej i Šandorfalva iz Mađarske potpisale su sporazum o saradnji u realizaciji projekta prekogranične saradnje, koji je vredan oko pola miliona evra. Projekat je vezan za razvoj eko turizma i rezervata prirode Slano Kopovo.

 

specijalni rezervat prirode slano kopovo

 

– Učešće lokalne samouprave u realizaciji ovog projekta trebalo bi da iznosi oko četiri miliona dinara. Taj novac smo obezbedili kod Pokrajinskog sekretarijata za finansije, tako da novobečejsku opštinu projekat neće koštati ništa, a dobićemo saobraćajnicu i parking na Slanom Kopovu – rekao je Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej.

 

Prvi čovek novobečejske opštine istakao je i da je ovo drugi IPA projekat u kojem učestvuje ova lokalna samouprava, podsetivši da se prvi odnosio na vanredne situacije. On je dodao i da je saradnja sa Šandorfalvom postojala i ranije, ali je bila samo na nivou kulture i sporta.

 

I Žužana Gajdošni Pataki, predsednica opštine Šandorfalva, zadovoljna je potpisivanjem sporazuma o saradnji.

 

– Veoma mi je drago što su prethodne saradnje u oblasti civilnog sektora dovele do nove saradnje dve opštine na zajedničkom projektu koji je već odobren, a koji će unaprediti oblast eko turizma – rekla je Gajdošni Pataki.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM