Region Vesti Zrenjanin

Pokrajinski sekretar Vladimir Batez posetio opštinu Nova Crnja

vladimir batez

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas opštinu Nova Crnja. On se tamo sastao sa predsednikom opštine Vladimirom Brakusom i direktorima svih pet osnovnih škola i jedne srednje, s teritorije ove opštine. Batez je sa njima razgovarao o daljim planovima za razvoj sporta. Bilo je reči i o realizaciji projekata koji će omogućiti dalje unapređenje sportske infrastrukture.

 

On je ovom prilikom uručio lopte direktorima škola i Sportskom savezu, koje će biti na raspolaganju školskoj deci za vreme izvođenja nastave fizičkog vaspitanja. Lopte su dobili i sportski klubovi u opštini Nova Crnja.

 

Pročitajte još: Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ i u srednjem Banatu

 

Pokrajinski sekretar je s predsednikom novocrnjanske opštine, takođe, posetio Osnovnu školu „4. oktobar“ u Vojvodi Stepi. Tamo je upoznat sa uslovima za odvijanje nastave i sporta na otvorenom sportskom igralištu za rukomet i mali fudbal.

 

Vladimir Brakus je napomenuo da je u razgovoru sa Batezom dogovoreno da se aktivnosti u oblasti školskog sporta podignu na viši nivo. On je podsetio da u opštini postoje 22 sportska kluba i da je školski sport na solidnom nivou.

 

Dogovorena je, takođe, dalja saradnja i sa direktorima škola i predstavnicima Sportskog saveza. Kao prioritet je istaknuto uređenje sportskog terena u osnovnoj školi u Vojvodi Stepi.

 

vladimir batez

 

Podeli članak
sinovoz
FAM