Region Vesti Zrenjanin

Pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević u poseti opštini Nova Crnja

nenad ivanišević

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević boravio je danas u radnoj poseti opštini Nova Crnja. Ivanišević je sa predsednikom novocrnjanske opštine Vladimirom Brakusom i njegovim saradnicima razgovarao o nastavku saradnje, kao i planovima i prioritetima za naredni period u oblasti privrede, turizma i zapošljavanja.

 

Sekretar Ivanišević je istakao da je od izuzetnog značaja razmena iskustava, znanja, problema i potreba lokalne samouprave, kako bi se adekvatno ulagalo u strateške projekte i podstakao razvoj privrede, ali i opstanak turizma, uz očuvanje porodičnih gazdinstava i promociju bezbednog turizma, koji je trenutno aktuelan u Skandinaviji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Nova Crnja: Pooštrene dosadašnje mere za sprečavanje i suzbijanje virusa

 

Istaknuto je da će Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam kreirati sopstvene mere podrške. Ujedno će pratiti mere i programe koje će sprovoditi Vlada Republike Srbije i resorna ministarstva. To će činiti sa ciljem da se aktivnosti u potpunosti sinhronizuju, uz praćenje iskustava zemalja u regionu i Evropske unije.

 

Cilj je pružanje podrške sa posebnim akcentom na oblast turizma i unapređenje turističkih kapaciteta. I to ne samo u privatnom sektoru, već i za projekte lokalnih samouprava, uz postojanje mogućnosti za uspostavljanje javno-privatnog partnerstva.

 

nenad ivanišević

 

Kuća Đure Jakšića i kaštel Nojhauzen imaju ozbiljne potencijale

 

– Želim da saslušam šta su problemi. To je važno kako bismo mogli zajedno da kreiramo programe u koje će sekretarijat da uloži novac, a koji će u ovom teškom vremenu da daju najbolje efekte. U Novoj Crnji postoje ozbiljni potencijali poput kuće Đure Jakšića, kaštela Nojhauzen… Pored svega, tu je i termalni izvor koji bi mogao biti generator razvoja turizma u celom regionu – rekao je Nenad Ivanišević.

 

Upriličen je i susret pokrajinskog sekretara sa privrednicima opštine Nova Crnja. Na sastanku su razmatrani problemi, aktuelna situacija, kao i kreiranje mera koje bi na najbolji način, efikasno pomogle privredi lokalnih samouprava. Pokrajinski sekretar je, takođe, posetio rodnu kuću Đure Jakšića i dvorac Nojhauzen. Ovo objekti predstavljaju biser kulturno-umetničkog nasleđa Nove Crnje i njenih naselja.

 

Delegacija se sastala i sa članovima lovačkog društva u Lovačkom domu „Jelen“, koji se nalazi na samom putu od Nove Crnje ka Srpskoj Crnji, čiji se kapaciteti uvećavaju i unapređuju iz godine u godinu. Predstavljeni su isplanirani i potencijalni projekti, što samo po sebi čini ovo zdanje veoma značajnim turističkim resursom Srednjobanatskog okruga.

 

nenad ivanišević

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM