Region Vesti Zrenjanin

Pokrajinski sekretar Aleksandar Sofić se sastao sa čelnikom opštine Žitište

aleksandar sofić posetio žitište

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić posetio je juče Žitište. On se tom prilikom sastao sa predsednikom ove opštine Mitrom Vučurevićem.

 

Sofić i Vučurević razgovarali su o mogućnosti unapređenja programa “Jedinstveno upravno mesto”. Cilj programa je uspostavljanje jednostavnije i efikasnije procedure prilikom potraživanja administrativnih i birokratskih usluga. Svrha programa je i upoznavanje građana sa njihovim pravima na jednom mestu.

 

Program koji je finansiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, na teritoriji Vojvodine trenutno sprovode Opština Žitište i Grad Sombor.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pokrajinska vlada usmerava više desetina miliona dinara u srednji Banat

 

Kako je istaknuto tokom sastanka, projekat bi trebalo da zaživi i u drugim lokalnim samoupravama Vojvodine. Finansijsku podršku ovom modelu rada adminstracije pružiće i Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

aleksandar sofić posetio žitište

 

Aleksandar Sofić je tom prilikom najavio da će u narednom periodu sekretarijat raspisivati konkurse za izradu projektno-tehničke dokumentacije, kao i konkurse za subvencionisanje izrade plana razvoja lokalnih samouprava za period 2021-2027. On je pozvao predstavnike lokalnih samouprava da prate konkursne aktivnosti i predaju zahteve za subvencije koje su usmerene na jačanje svih opština AP Vojvodine.

 

Sofić je naglasio da će, u cilju osnaživanja vojvođanskih opština na svim nivoima, predstavnici lokalnih somouprava moći da se obrate i Fondu “Evropski poslovi” AP Vojvodine kao i Kancelariji AP Vojvodine u Briselu.

 

Sastanku su prisustvovali podsekretar u pomenutom sekretarijatu Darko Milanković i zamenik predsednika opštine Žitište Đorđe Žuža.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM