Region Vesti Zrenjanin

Pokrajina za dve godine uložila u opštinu Žitište 150 miliona dinara

igor mirović posetio opštinu žitište
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je u protekle dve godine iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 150 miliona dinara za projekte u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, saobraćajne infrastrukture i kulture u opštini Žitište.

 

Prilikom današnje posete ovoj opštini, Mirović je obišao Srpski Itebej i Banatsko Karađorđevo. U tim selima su u proteklom periodu, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi, realizovane značajne investicije. U Srpskom Itebeju je rekonstruisano sedam ulica i za te namene je izdvojeno 22 miliona dinara. U Banatskom Karađorđevu je sanirana zgrada Doma kulture, a vrednost ovih radova je iznosila 21 milion dinara.

 

Prošle godine, kako je podsetio Mirović, sredstvima Pokrajinske vlade rekonstruisana je i vodovodna mreža u Česteregu. Ta investicija je vredna 101,6 miliona dinara.

 

Pročitajte još: Uređuje se kanalska mreža u Stajićevu, vrednost radova 1,5 miliona dinara

 

– Razgovarali smo sa građanima i rukovodstvom opštine i utvrdili prioritete za naredni period. Izdvojićemo u pokrajinskom budžetu i sredstva za rekonstrukciju objekta Predškolske ustanove. Imamo dosta posla i moramo više da radimo na pripremi projektne dokumentacije kada je reč o izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže i rekonstrukciji ulica i puteva. Važno je da ćemo u narednom periodu mnogo više sredstava izdvajati za manje razvijene opštine. A posebno u Banatu – poručio je Igor Mirović.

 

On je ocenio da se mora još više raditi, dodajući da se manje razvijene opštine moraju osnažiti kako bi mogle da odgovore na zahteve građana.

 

– Osnažićemo lokalne samouprave da pripreme projektnu dokumentaciju kako bismo u okviru velikog nacionalnog investicionog plana „Srbija 2025“ mogli da konkurišemo za projekte – rekao je Mirović.

 

Mitar Vučurević: Prioritet putna i saobraćajna infrastruktura

 

Ovom prilikom istaknuta je dobra saradnja Pokrajine sa lokalnom samoupravom u Žitištu.

 

– Nema naseljenog mesta u opštini Žitište u kojem u prethodne četiri godine Pokrajinska vlada nije imala značajno učešće u rešavanju komunalnih pitanja. Uradićemo sve što je potrebno da život naših građana bude kvalitetniji. Prioritet su nam putna i saobraćajna infrastruktura – kazao je predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević.

 

U poseti Žitištu bili su i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM