Region YSLAJDER

POJAČANE INSPEKCIJSKE KONTROLE TOKOM MANIFESTACIJA

srednjobanatski upravni okrug

ZRENJANIN – Redovna sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, četvrta po redu, održana je u opštini Žitište, a glavna tema bilo je preduzimanje preventivnih mera u cilju bezbednosti i zaštite ljudi i imovine, održavanja javnog reda i mira i bezbednosti saobraćaja, za vreme trajanja turističkih manifestacija “Gospojina 2017” u Novom Bečeju i “Dani piva” u Zrenjaninu.

 

kontrole

 

Odgovornost i dobra koordinacija organizatora manifestacija, MUP-a i drugih nadležnih službi, osnov su za uspešnost ovih hepeninga, zaključeno je na kraju razmatranja ove teme.

 

Analiza rezultata sprovođenja druge faze Zakona o ozakonjenju objekata, nakon završenog popisa objekata od strane nadležnih službi, takođe je bila tema sednice. Konstatovano je da će lokalne samouprave upotrebiti sve raspoložive resurse kako bi se druga faza okončala u roku, do kraja avgusta, i kako bi se u potpunosti započelo sa trećom fazom, odnosno ozakonjenjem objekata.

 

Načelnica Okruga Snežana Vučurević prethodno je održala sastanak sa načelnicima republičkih i pokrajinskih inspekcija. Osim razmatranja izveštaja o radu inspekcija za prethodni mesec, na kolegijumu se razgovaralo o pojačanim kontrolama za vreme održavanja turističkih manifestacija “Gospojina 2017” u Novom Bečeju i “Dani piva” u Zrenjaninu.

 

Stanje tehničke opremljenosti inspekcijskih službi i mogućnosti uvođenja E-pisarnice u rad Stručne službe Srednjobanatskog upravnog okruga i inspekcija do kraja ove godine, takođe su bile teme razgovora na kolegijumu.

Podeli članak
sinovoz
FAM