Region

Podzemne vode problem u Belom Blatu

BELO BLATO – Predsednik Saveta Mesne zajednice „Belo Blato“ Miroslav Markuš ocenio je danas da „tanak“ budžet te MZ stvara velike poteškoće, ali da postoje problemi koji bi se mogli rešavati i sa manje sredstava.

belo blato janjicMarkuš je tokom razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, koji je danas obišao ovo naseljeno mesto, izjavio da je sastanak bio kontruktivan.

„Nadamo se da ćemo puno toga rešiti u narednom periodu, a želja nam je da ovakvih sastanaka sa gradonačelnikom bude i ubuduće“, dodao je predsednik Saveta MZ „Belo Blato“.

On je napomenuo i da su ovakve posete značajne za meštane sela, jer problemi drugačije izgledaju kada se posmatraju iz Gradske kuće, a drugačije kada se oni sagledaju na terenu.

Markuš je objasnio i da građani Belog Blata dele slične probleme, kao i stanovnici ostalih sela.

„Mi smo okruženi vodama i podzemne vode nam uništavaju useve, a nedostatak fekalne kanalizacije i ulične rasvete je problem gotovo svake sredine. Očekujemo da će ti problemi biti generalno rešeni, kao i problem pijaće vode, što nas sve tišti godinama unazad“, ukazao je Markuš.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da je tokom razgovora pronađen zajednički jezik, te da su određeni i prioriteti.

„U ovoj godini i u ovom naseljenom mestu dosta će toga biti urađeno, od asfaltiranja ulica do rekonstrukcije ulične rasvete. Radićemo i na rešavanju problema ne samo u naseljenom mestu, već i atarima Belog Blata, poput izgradnje atarskih puteva i odvodnjavanja“, najavio je Janjić.

Kako je istakao, te probleme zrenjaninska lokalna samouprava pokušaće da reši u saradnji sa vodoprivrednim preduzećem.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.