Region Vesti Zrenjanin

Počinje tradicionalni Buč u Mužlji, organizatori najavili bogat program

Izvor: Wikipedia

Prigodnim programom danas počinje obeležavanje Dana sela – Buč u Mužlji.

 

Organizatori su se pobrinuli da naredna tri dana budu ispunjena raznovrsnim programom od jutra do večeri, a da zabavu i zanimaciju pronađu svi, od najmlađih do najstarijih domaćina i gostiju.

 

• Priredili smo veoma raznovrstan program koji će se odvijati na više lokacija i zaista će trajati od jutra do večeri, kaže za portal zrenjaninski.com Ervin Palatinuš, predsednik Saveta mesne zajednice Mužlja. U subotu i u nedelju program počinje od ranih jutarnjih sati, programom za najmlađe a završava se koncertima u popodnevnim i večernjim satima, kako kulturno umetničkih društava tako i domaćih izvođača. Za najmlađe smo organizovali različite radionice a izdvojio bih radionicu crtanja i starih zanata. Za one koji vole da kuvaju, u subotu se organizuje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša. Zaista, za svakog po nešto, ističe Palatinuš.

 

Svečana sednica Saveta mesne zajednice Mužlja predviđena je da se održi u subotu u 12 časova i 30 minuta, u Domu kulture „Petefi“.

 

• Nakon svečane sednice, od 15 do 17 časova održaće se radni sastanak gradonačelnika i predsednika opština iz 20-ak gradova i mesta iz Banata, ali ne samo iz ovog našeg Banata, nego i iz gradova i sela iz banatskog dela Ruminije i Mađarske, kaže Palatinuš. Cilj ovog sastanka jeste da razmenimo iskustva i vidimo kako možemo da sarađujemo. Teme su program razmene dece, saradnja u oblasti školstva i ekonomije, starih zanata… Tema su nam i mešoviti brakovi, odnosno kako na najbolji način kod dece očuvati tradiciju oba roditelja. Želja nam je da vidimo kako možemo da sarađujemo. Naši susedi, i Rumuni i Mađari su u Evropskoj uniji a potrebni su im partneri u prekograničnim projektima, odnosno u IPARD programu. Zato smatramo da je ovo prilika da sednemo za isti sto i dogovorimo se, kaže Ervin Palatinuš.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz