Region

POČEO DRUGI PO REDU PRIRODNJAČKI KAMP U BELOM BLATU

BELO BLATO – Drugi po redu Prirodnjački kamp „Carska bara – Belo Blato“, u organizaciji Regionalnog centra za talente Zrenjanin, otvoren je danas u prostorijama Istraživačkog centra u Belom Blatu.

 

prirodnjački kamp

 

Kako je najavljeno tom prilikom, u radu kampa učestvovaće petnaest učenika iz Zrenjanina, Pančeva, Novog Bečeja, Žitišta i Sečnja, a tema ovogodišnjeg kampa je „Ekološke karakteristike vodenih ekosistema u okolini Zrenjanina“.

 

Na ovim kampovima, posvećenim mladima, organizuju se predavanja, sprovode eksperimenti i radi se na terenu, u prirodnom okruženju, a ideja je okupljanje talentovane dece koja pokazuju interesovanje prema prirodi. Oni u Belom Blatu, selu na području grada Zrenjanina, koje je po mnogo čemu specifično, imaju veoma dobre uslove za rad, a organizatori očekuju da će Prirodnjački kamp postati tradicija.

 

– Nama je prioritet da decu zadržimo u našem gradu, te stoga i sprovodimo strategiju koja se tiče obrazovanja. Pre dve godine smo konačno realizovali dve decenije dugu ideju vezanu za osnivanje Regionalnog centra za mlade talente, a prošle godine smo organizovali prvi Prirodnjački kamp u Belom Blatu. Deca za nekoliko dana, koliko traje kamp, imaju priliku da se upoznaju i sa tradicijom i sa životom mnogo nacija koje žive u Belom Blatu, Sigurni smo da će odavde poneti lepe utiske, da će steći nova znanja, povezati se i zajedno ubuduće pobeđivati na školskim takmičenjima – poručio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, koji je prisustvovao otvaranju drugog Prirodnjačkog kampa „Carska bara – Belo Blato“.

 

Organizatori kampa navode da je osnovni cilj Regionalnog centra za talente da omogući mladima u Zrenjaninu da svoje ideje pretvore u konkretna dela, ali i da dodatno unaprede svoje znanje. Centar je osnovan u februaru 2015. godine kako bi na jednom mestu bili okupljeni talentovani i nadareni učenici, kojima je omogućeno dodatno obrazovanje iz oblasti prirodno – društvenih nauka i umetnosti.

Podeli članak
sinovoz
FAM