Region YTOP

POČELA PRODAJA DOZVOLA ZA REKREATIVNI RIBOLOV

Foto: Dušan Bartolović

NOVI SAD, ZRENJANIN – Javno preduzeće „Vode Vojvodine“ počelo je sa prodajom ovogodišnjih dozvola za rekreativni ribolov. Cene ribolovnih dozvola nepromenjene su u odnosu na prošlu godinu.

 

ribolov
Foto: Dušan Bartolović

 

Godišnja dozvola za rekreativni ribolov za seniore košta 6.000 dinara, cena jednodnevne dozvole je 1.000 dinara, a višednevne (do sedam dana) 2.000 dinara. Godišnja dozvola za osobe starije od 65 godina, osobe sa telesnim oštećenjem od 60-79 procenata, kao i za žene, iznosi 3.000 dinara.

 

Za ribolov u zaštićenim područjima važe posebne dozvole. Tako je i sa zaštićenim područjem „Ritovi donjeg Potisja“. No, kako bi ovim područjem trebalo da upravlja Javna ustanova „Rezervati prirode“, a zvanično još nije postala upravljač, ribolov u zaštićenom području nije dozvoljen i tretiraće se kako krivolov, kaže za portal zrenjaninski.com Dejan Jovanov, direktor „Rezervata prirode“.

 

Prethodno preduzeće „Rezervati prirode“ koje je bilo upravljač je likvidirano, ali ceo postupak još nije završen.

 

– Nadležno ministarstvo treba da odredi upravljače. Samo u Vojvodini ima takvih 40 slučajeva i još se čeka na rešavanje. Čekamo na rešenje već više od godinu dana. Zbog toga ne možemo da izdajemo posebne dozvole i automatski je ribolov u zaštićenom području „Ritovi donjeg Potisja“ zabranjen do daljnjeg – ističe Jovanov, i dodaje da, iako nisu upravljači, „Rezervati prirode“ imaju aktivnu čuvarsku službu, a o problemima na terenu obaveštavaju inspektore.

 

Što se tiče ribolova na gradskim jezerima, Jovanov naglašava da su za dozvole za pecanje na jezeru kod „Žitoprodukta“ nadležne „Vode Vojvodine“, a da je pecanje na jezeru kod Suda zabranjeno.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM