Region

Počela izgradnja dela vodovodne mreže u Tomaševcu

izgradnja dela vodovodne mreže u Tomaševcu
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Na osnovu ugovora potpisanog između Grada Zrenjanina i Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, počela je izgradnja dela vodovodne mreže u Tomaševcu, gde je, u međuvremenu, izgrađen i montiran vodotoranj.

 

Sredinom jula 2016. godine, naime, dobijena je građevinska dozvola za izgradnju vodotornja na lokaciji na kojoj je postavljen, i nakon pripreme tehničke dokumentacije, oktobra iste godine, firma „Patent invest“ iz Beograda,  počela je sa montažom objekta. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, posao je završen tek krajem juna 2017. godine.

 

– Nakon toga, naše preduzeće je pripremilo tehničku dokumentaciju i podnelo zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju dela vodovodne mreže u Tomaševcu. Po dobijanju građevinske dozvole, i nakon što su obezbeđena potrebna materijalna sredstva, preduzeće je 10. oktobra krenulo sa izvođenjem građevinskih radova na njenoj izgradnji – saopštio je rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

U pitanju je 600 metara vodovodne mreže čijom će izgradnjom vodotoranj i novi bunar biti povezani sa postojećom mrežom. Ukoliko vremenski uslovi to dozvole, radovi na izgradnji biće završeni najkasnije do kraja ove godine. Po okončanju posla, i nakon što investitor obezbedi priključak električne energije za snabdevanje vodotornja i bunara, vodotoranj će biti pušten u funkciju.

 

– Ova značajna investicija omogućiće meštanima Tomaševca kvalitetnije vodosnabdevanje, sa stabilnim pritiskom vode u mreži, i dovoljne količine vode za nesmetano vodosnabdevanje u trenucima kada dođe do prekida snabdevanja električnom energijom – objašnjava Gajin.

 

Celokupna sredstva za izgradnju vodotornja i vodovodne mreže, u iznosu od 27,2 miliona dinara, obezbedio je Grad Zrenjanin.

 

– Ovo je samo nastavak ulaganja, kako Grada tako i JKP „Vodovod i kanalizacija“, u sisteme vodosnabdevanja u selima, gde je u većem broju, u proteklih nekoliko godina, obavljena sanacija i rekonstrukcija postojećih vodotornjeva, a u cilju što kvalitetnijeg vodosnabdevanja meštana – dodaje Gajin.

 

izgradnja dela vodovodne mreže u Tomaševcu
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz