Region Vesti Zrenjanin

Počela izgradnja 25 stanova u Kleku namenjenih izbegličkim porodicama

izgradnja stanova u kleku

Počela je izgradnja novih 25 stanova u Kleku namenjenih izbegličkim porodicama. Kako je portal zrenjaninski.com već pisao, stanovi se grade u okviru potprojekta devetog Regionalnog stambenog programa. Cilj ovog programa je trajno stambeno zbrinjavanje najugroženijih izbegličkih porodica sa prostora bivše Jugoslavije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Porodici Nikolić, kojoj je izgorela kuća, obezbeđen građevinski materijal

 

Na tabli postavljenoj na mestu radova piše da je naručilac posla “Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru” doo iz Beograda, a investitor Grad Zrenjanin.

 

Izvođači radova su novosadska preduzeća “Inobačka”, “Arhikom” i “BMC Connect”. Vrednost ugovorenih radova iznosi oko 959.758 evra sa PDV-om.

 

Kako je navedeno na tabli, radovi su počeli 5. maja, a planirano je da budu završeni u narednih 330 dana.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Novi stambeni objekat nalaziće se u ulici Save Kovačevića, odnosno pored glavnog puta u selu, između dva postojeća izbeglička naselja.

 

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope. Finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

 

izgradnja stanova u kleku

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM