Region Vesti Zrenjanin

Planira se rekonstrukcija zgrade Osnovne škole “Aleksa Šantić” u Sečnju

osnovna škola aleksa šantić u sečnju

Opština Sečanj trenutno bira izvođača radova koji će izraditi projekat rekonstrukcije zgrade Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u tom srednjobanatskom mestu.

 

Osnovni kriterijum za odabir izvođača projektnih radova je ekonomski najpovoljnija ponuda, što donosi 90 bodova, kao i rok, što se vrednuje sa deset bodova. Odabrana projektna kuća imaće najviše 70 dana za završetak posla.

 

„Cilj ovog projekta je da se obavi adaptacija, daju predlozi rešenja klimatizacije i ventilacije svih ili prioritetnih prostorija u objektu, uz korišćenje energetski efikasnih i savremenih sistema obnovljivih izvora energije“, navedeno je u pozivu za podnošenje ponuda.

 

Obaveza izvršioca posla biće da, pre otpočinjanja izrade projektne dokumentacije, snimi postojeće stanje. Potrebno je i da izradi projekat postojećeg stanja objekta.

 

Pročitajte još: Raspisan konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima

 

„Potrebna je kompletna rekonstrukcija krovne konstrukcije na objektu sa svim novim slojevima krovnog pokrivača prema energetskim standardima i pravilima protivpožarne zaštite. Drugi delovi objekta nisu predviđeni za konstruktivnu sanaciju“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

 

Kako je navedeno, prilikom izvođenja radova izvođač je dužan da ukaže na eventualna konstruktivna oštećenja koja trenutno nisu vidljiva. Dužan je i da ponudi racionalno rešenje.

 

Što se tiče instalacija, navodi se da u objektu treba predvideti sve instalacije potrebne za savremeno funkcionisanje i eksploataciju objekta.

 

Zadatak se sastoji i u detaljnom pregledu svih spoljašnjih površina, i to trotoara, pristupnih saobraćajnica, parking površina i igrališta za decu. Na dotrajalim površinama treba predvideti reparaciju podloge i novi asfaltni sloj. A za postojeće igralište treba predvideti savremene sportske podloge, kao i zamenu postojeće i postavljanje nove opreme za igrališta. Projekat treba da neiskorišćeni deo dvorišta uredi kao zelenu površinu sa rastinjem. Mora se rešiti i odvodnjavanje atmosferskih voda sa terena, kao i drenaža.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM