Region

PERLESKI IZVIĐAČI U SUBOTICI ZAKLJUČILI USPEŠNU GODINU

SUBOTICA – Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza učestvovao je na manifestaciji „Prvi decembarski susreti poletaraca – Subotica 2016“, na kojoj su učesnici bili poletarci i pčelice, uzrasta od 7 do 11 godina, i mlađi izviđači do 15 godina.

Doček gostiju bio je na Paliću, uz obilazak Palićkog jezera i posetu ZOO vrtu. Upriličena je i svečanost polaganja obećanja poletaraca Odreda izviđača „Neuništivi“.

Pored svedočanstava koja su uručena najmlađim članovima odreda, dodeljene su i zahvalnice domaćinu, Osnovnoj školi „Matko Vuković“, i izviđačima odreda „Proka Sredojev“ iz Kikinde i „Čiča Janko“ iz Perleza.

Odred izviđača „Čiča Janko“ došao je na ovu manifestaciju sa 18 učesnika, članova čete poletaraca iz Farkaždina, Ečke i Perleza.

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Čestitam izviđačima odreda „Čiča Janko“ iz Perleza, sa kojima je i odred izviđača „Milutin Subotin“ iz Elemira, nekada učestvovao na taborovanjima, od Zrenjanina, do Fruške Gore! Ali. to je davno prošlo vreme za elemirce, čiji odred ne postoji već odvno, na žalost. Ostaje sećanje starijih članova. Pozdrav iz Elemira!

 • Dobar dan, interesuje me gde mogu saznati nesto vise o odredu „Milutin Subotin“? Hvala na odgovoru.

  • Kao član, od osnivanja, odreda izviđača, „Milutin Subotin“, u nekoliko rečenica.
   Novi, mladi učitelji, toga vremena, kao Velemir Matejin i dr. uticali su da se poseje „klica“ i zaživi aktivnost novog odreda zrenjaninske opštine.
   Prvo, kraće taborovanje, održano je u Zrenjaninu, negde 1954. u parkiću pored Begeja, kod suda. Kasnije smo učestvovali na velikoj opštejugoslovenskoj smotri na Fruškoj Gori, sa 6 velikih tabora, uz pomoć vojske, za održavanje veza, pored kurirske službe, koja je pokazala svu lepotu i korist izviđačkih organizacija.
   Dok smo bili „u zaletu“ odradili smo još nekoliko tabora , na Osovlju i Ledincima, na padinama Fruške Gore, sa kojih posedujem dosta slika i negativa.
   Kasnije, kako smo se sve više razilazili, aktivnosti su jenjavale, mladi-novi članovi nisu bili ainteresovani za obuku, već samo za izlete, što je nepojmljivo, odneo sam, ono što smo imali u opštinsku organizaciju-drugu Reljinu( mislim da se tako zvao sekretar) i ugasio odred. Toliko ukratko.
   Pozdrav iz Elemira!

sinovoz