Region

PEDESETAK EKIPA SE NADMETALO U KUVANJU ČOBANSKOG PAPRIKAŠA (FOTO)

MELENCI –U Melencima je održano 18. svetsko prvenstvo u kuvanju čobanskog paprikaša, a ove godine nadmetalo se pedesetak ekipa.

Nagrađeni sa članovima žirija
Nagrađeni sa članovima žirija

Prvo mesto osvojio je kuvar Milorad Mijatov, koji je nastupio u ekipi Saše Topalova, druga je bila Jelica Bibin iz ekipe Vujice Kostića, a treći  kuvar Toma Žabek, koji je nastupio za ekipu Sredoja Adamova. Diplome i pehare pobednicima je uručio Saša Santovac.

– Ovo mi je prvi put u dvadeset godina koliko se bavim spremanjem ovčijeg paprikaša, da osvajam prvo mesto. Trud se najzad isplatio – kaže pobednik ovogodišnjeg prvenstva.

Predaja uzoraka
Predaja uzoraka

Žiri, kojim je predsedavao dr Miroslav Kukučka, imao je težak zadatak da među paprikašima koje su spremali vrhunski majstori ovog ravničarskog specijaliteta, odabere najbolje. Sve uz obavezu takmičara da poštuju pravila i spremaju paprikaš bez crvene paprike, samo uz osnovne sastojke, vodu, luk, so i kvalitetno jagnjeće meso.

U šumici kod Banje Rusanda, inače, bilo je nekoliko desetina štandova, na kojima su se, osim gotovljenja obaveznog čobanskog paprikaša, vrteli i ražnjevi sa jagnjićima i prasićima, i razgorevali roštilji, sve uz tamburaše ili pesmu sa razglasa.

Deo programa činio je i sadržaj koji je pripremio Konjički klub “Rusanda” iz Melenaca.

Učestvovalo pedesetak ekipa
Učestvovalo pedesetak ekipa
Podeli članak
sinovoz
FAM