Region

Papiri koče izgradnju igrališta

ORLOVAT – Savet Mesne zajednice Orlovat najavio je da će u ponedeljak, 25. maja, u 9 časova, u selu biti održan skup žitelja, nezadovoljnih zbog toga što se ne rešava problem oko dobijanja lokacijske dozvole za rekultivaciju zemljišta.

Najavljen skup nezadovoljnih meštana
Najavljen skup nezadovoljnih meštana

Sekretarka MZ Jela Stojić Tarajić objašnjava da je seosko rukovodstvo još 2013. godine obezbedilo blizu četiri miliona dinara za uređenje zemljišta i da je ta bespovratna sredstva Orlovat dobio na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine. Ovim novcem je planirana izgradnja dečjeg igrališta, sa pratećim mobilijarom i sportskim terenima za košarku, odbojku i tenis, na jednoj od parcela koja trenutno služi kao divlja deponija.

– Za dobijanje lokacijske dozvole za izgradnju terena trenutni problem je „teret“ koji stoji u listu nepokretnosti za tu parcelu. Naime, prilikom izlaganja parcela u Republičkom geodetskom zavodu 2011. godine, ona je trebalo da bude vraćena na pređašnjeg korisnika, odnosno na grad Zrenjanin, ali je zanemareno gruntovno stanje i u obzir je uzeto samo stanje u Katastru nepokretnosti. Stoga je parcela vraćena bivšoj zemljoradničkoj zadruzi „Novi život“ iz Orlovata – objašnjava Stojić Tarajić.

Na ovo rešenje o izlaganju republički pravobranilac je uložio žalbu pre četiri godine, koja ni do danas nije rešena u Ministarstvu građevinarstva. A, kako su imovinsko – pravni odnosi sporni, ne može se sprovesti konverzija zemljišta zarad dobijanja lokacijske dozvole.

– Od zadruge „Novi život“ je dobijena pismena saglasnost da se obavi konverzija sporne parcele, kao i izjava o odustajanju od žalbe po rešenju. Mesna zajednica je 22. aprila prošle godine uputila ministarstvu molbu za hitnost u postupku rešavanja ovog predmeta, a po preporuci Gradskog javnog pravobranioca dopis je u međuvremenu i ponovljen. Obraćali smo se i zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi, ali do sada se nismo pomakli sa „mrtve tačke“ – ističe sekretarka MZ Orlovat i napominje da je jedino preko Kancelarije za lokalno – ekonomski razvoj izdejstvovano novo produženje roka za realizaciju projekta, i to do 1. septembra 2015, kada će mesna zajednica morati ili da pravda dobijena sredstva od Pokrajine ili da vrati novac.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.