Region

PAO REKORD NA FESTIVALU KOBASICA I DOMAĆE RAKIJE (FOTO)

festival kobasica i domaće rakije

BELO BLATO – Danas je u Belom Blatu održan peti Festival kobasica i domaće rakije, ili kraće „Kobasicijada“. Rekord je oboren u svakom pogledu: najviše do sada prijavljenih takmičara u pravljenju domaćih svežih i pečenih kobasica, ali sigurno i u broju posetilaca.

 

Kobasicijada

 

Beloblatske ulice bile su zakrčene automobilima registarskih tablica iz cele Vojvodine i najviše iz Beograda, a u centar sela slile su se reke ljudi.

 

Kako i ne bi, kad su na štandovima, kojih takođe kao da nikad nije bilo više, posetioci mogli da pazare kobasice od svinje, pa manguljice, od ribe, ali i od zeca pa čak i od jazavca, švargle, bele kobasice, slaninu, šunku, suva rebra, vruće čvarke ali i vrući gronik. Sve to su mogli i da degustiraju. Kao i domaću rakiju i vino, kolače…

 

Kobasicijada

 

Takmičari su pravili kobasice, a svaka ekipa je imala svoju malu tajnu, kako da napravi pobedničku.

 

Žiriju nije bilo lako da izabere najbolje.

 

Kobasicijada

 

Ali, kao i svih godina do sada, većini takmičara je glavni cilj bio da se dobro zabavi, druži sa prijateljima, a posetiocima da napune torbe kvalitetnim domaćim proizvodima, kojih na ovim prostorima ne manjka.

 

Kobasicijada

 

Organizatori mogu da budu vrlo zadovoljni: beloblatska „Kobasicijada“ ne samo što se upisala u red dobrih manifestacija u Vojvodini, pa i Srbiji, nego je izbila u sam vrh prestižnih turističkih manifestacija koje ne treba da brinu za svoju budućnost.

Podeli članak
sinovoz
FAM