Region Vesti Zrenjanin

Otvoreni dvorac Hertelendi i novoizgrađena fiskulturna sala u Bočaru

dvorac hertelendi
Foto: Pokrajinska vlada

Dvorac Hertelendi u Bočaru od danas je u funkciji, saopštio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

Mirović je obišao ovaj dvorac, čiju je rekonstrukciju i dogradnju Pokrajinska vlada finansirala sa gotovo 400 miliona dinara.

 

– Imamo upotrebnu dozvolu i od jeseni očekujemo posete dece iz cele naše zemlje, što je izuzetno značajno za Bočar i opštinu Novi Bečej – naglasio je Mirović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin, Sečanj i Nova Crnja dobili sredstva za uređenje kanalske mreže

 

On je danas obišao i novoizgrađenu fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ u Bočaru. Kako je saopšteno, meštani ovog sela u novobečejskoj opštini konačno su dobili kvalitetne uslove za bavljenje sportom, ali i za održavanje prigodnih manifestacija.

 

– Zahvaljujući ovim dvema zajedničkim investicijama imaćemo više mladih i više učenika u ovom selu. Zato verujem u njegov opstanak – rekao je Mirović.

 

On je istakao da dvorac Hertelendi ima veliku perspektivu, jer je namenjen za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta. Mališani će, objasnio je on, na jednom mestu imati kvalitetne uslove za boravak u prirodi, bavljenje sportom, upoznavanje kulture i svih lepota ovog dela Vojvodine.

 

– Pokrajinska vlada i lokalna samouprava formiraće zajedničku ustanovu koja će preuzeti obaveze i kreirati sadržajne programe. Utvrdićemo modele finaniranja i verujemo da je ovo velika stvar koja će oživeti ovu opštinu – kazao je Mirović, dodajući da kompleks može da primi sto dvadesetoro dece.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je nakon toliko čekanja Herteledi otvoren i to zahvaljujući, kako je naveo, podršci Pokrajinske vlade i predsednika Mirovića. Maksimović je ocenio da je reč o objektu koji je na ponos te opštine, Vojvodine i cele zemlje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM