Region Vesti Zrenjanin

Otvorena Kancelarija za smanjenje siromaštva u Sečnju

kancelarija za smanjenje siromaštva
Biljana Savović

U Sečnju je otvorena Kancelarija za smanjenje siromaštva, a Opštinsko veće je za koordinatora imenovalo Biljanu Savović.

 

– Angažovanjem Opštinskog veća i predsednika opštine Sečanj, osnovana je Kancelarija za smanjenje siromaštva u našoj opštini. Ona je već počela da radi. Osnovni cilj osnivanja kancelarije je pružanje novih vrsta usluga na lokalnom nivou. Njima će se unaprediti položaj i kvalitet života socijalno ugroženih osoba. Kancelarija je deo projekta „Povećanje efikasnosti socijalne usluge kroz međuopštinsku saradnju i promocijuaktivacije (angažovanja radne snage) ranjivih grupa na lokalnom nivou“ – kaže Savović.

 

Korisnici pomoći ove kancelarije mogu biti pojedinci ili porodice, sa državljanstvom Srbije, i prebivalištem na teritoriji opštine Sečanj. To mogu biti i strani državljani i lica bez državljanstva. U pitanju su lica koja se nađu na teritoriji opštine Sečanj u vanrednim i izuzetno teškim prilikama. Njihov status definiše se zakonom i međunarodnim ugovorima.

 

– Pravo na jednokratnu pomoć u naturi u opštini Sečanj stiče korisnik koji se iznenada, ili trenutno, nađe na stanju socijalne potreba, koju ne može samostalno prevazići. To se naročito odnosina zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, otklanjanje posledica elementarnih nepogoda, i drugim vanrednim i izuzetno teškim prilikama – napominje Savović.

 

Ona precizira da se pod zadovoljavanjem osnovnih životnih potreba podrazumeva nabavka potrepština za domaćinstvo kao što su namirnice, neophodna garderoba, ogrev, udžbenici i školski pribor, lekovi, higijenska sredstva… I zadovoljavanje drugih potreba, izazvanih specifičnim stanjem ili situacijom, svrstava se u ovu kategoriju. To se odnosi na izmirenje duga za električnu energiju ili grejanje, plin, vodu, smeće, na sanaciju štete usled nepogode, izradu ličnih dokumenata ili pomagala za osobe sa invaliditetom, lečenje…

 

Novootvorena Kancelarija nalazi se u prostorijama u kojima je bilo sedište Radija Sečanj. Radno vreme sa strankama je svakog radnog dana od 8 do 12 časova.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Novootvorena Kancelarija nalazi se u prostorijama u kojima je bilo sedište Radija Sečanj.
  IZGLEDA, DA SU BRZE INFORMACIJE U SREDNJEM BANATU NEPOTREBNE!!!???
  ZATVOREN “RADIO ZRENJANIN”, “RADIO SEČANJ”!
  ALI, ZATO SU OTVORENE DRUGE KANCELARIJE, KAO I OVA NA PRIMER, DA SE ZAPOSLI “VAŽAN” KADAR!!!
  BLAGO NAMA!!!
  NE OTVARAMO PRODUKTIVNA,NEGO KANCELARIJSKA, “RADNA” MESTA!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM