Region

OTVORENA JOŠ JEDNA ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA

SRPSKA CRNJA – U Domu zdravlja Srpska Crnja otvorena je Rosa škola roditeljstva u kojoj će budući roditelji imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta.

 

rosa škola

 

Podršku roditeljima pružaće pedijatri, ginekolozi, stomatolozi i patronažne sestre, koji su prošli akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

 

Otvaranje škole roditeljstva u Srpskoj Crnji usledilo je nakon otvaranja pet škola u 2016. godini u Ubu, Vranju, Požarevcu, Kuršumliji i Surdulici uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U ovoj godini škole će biti otvorene i u Svilajncu, Bojniku, Batočini i Sjenici.

 

– Ponosni smo što u saradnji sa Rosa vodom podržavamo roditelje u Srpskoj Crnji u najranjivijem periodu roditeljstva. Mreža postojećih škola je sada značajno proširena i raduje nas što ćemo i ove godine kroz ekspertsku pomoć stručnjaka u školama dodatno podržati roditeljstvo na sistemskom nivou – izjavila je pomoćnik ministra zdravlja Vesna Knjeginjić.

 

rosa škola

 

Rosa škole roditeljstva nalaze se u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama u domovima zdravlja. Kroz predavanja i vežbe budući roditelji imaju priliku da dobiju proverene savete o trudnoći, ishrani i fizičkoj aktivnosti trudnica, porođaju i nezi bebe, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice.

 

– Škole roditeljstva su mesta na kojima mame i tate stiču sigurnost da se snađu u novim ulogama, i veoma nas raduje što već otvorene škole posećuje sve više mama i tata. Veliku zahvalnost za uspešnost misije škola roditeljstva dugujemo građanima, koji su kupovinom Rosa vode doprineli spokojnijoj budućnosti brojnih porodica u Srbiji – izjavila je predstavnica Rosa vode Julija Žigić.

Podeli članak
sinovoz
FAM