Region

OTPAD ODLAŽU NA BIVŠU FARMU PILIĆA!

TORAK – Zvanična deponija opštine Žitište, smeštena u selu Torak (bivši Begejci), zatvorena je krajem prošle godine, posle požara koji je tinjao i dimom gušio meštane nekoliko dana.

Staro smeće još stoji na deponiji u Torku
Staro smeće još stoji na deponiji u Torku

Požar je samo skrenuo pažnju na ono što su meštani Torka pričali godinama, da nije odabrano dobro mesto za opštinsku deponiju, kao i da se ona ne održava onako kako bi trebalo. Posle tih nemilih događaja, opštinari su obećali da će deponija biti rekultivisana, odnosno da će smeće biti prekriveno slojem zemlje, kao i da će na toj lokaciji biti posađeno drveće.

– Jedino što je urađeno jeste da je deponija ograđena i da se na nju više ne odlaže otpad. Zemljište nije rekultivisano tako da praktično staro smeće tamo još stoji. Kada će biti nastavljena sanacija, ne znamo – kaže Sorin Petrović iz Mesne zajednice Torak. 

No, kako smeće ipak negde mora da se odlaže, a trajno rešenje nije pronađeno, u opštini Žitište opet su izabrali Torak za „leteću“ deponiju.

– Smeće se sada odlaže na privatnoj parceli, odnosno na prostoru bivše farme pilića „Agroživa“ u našem selu. Vlasnik te farme je firma „BG Mibras“, koja je u međuvremenu prestala da radi. Komunalno preduzeće „Ekos“ na tu parcelu donosi smeće, a kikindska „Asa“ odnosi svaka dva, tri dana. Nama je čudno zašto je opet Torak izabran za „leteću“ deponiju. Znamo da Karađorevčani i Torđani nisu hteli ni da čuju da se deponija smesti u njihovo selo. Nas niko nije ni pitao – veli Petrović.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Dobar dan zovem se janos handja ja bi hteo da se prijavim i zaposlim u farmu torak ako trebaju radnici ovo je moj broj telefona za kontakt 0629738279

sinovoz