Region

OTKRIVAMO: Koja udruženja traže opštinske pare

NOVA CRNJA – Brojna udruženja, različitih profila, prijavila su se na javni konkurs za finansiranje programskih aktivnosti koji je raspisala opština Nova Crnja. U mnogim prijavama uočeni su formalni nedostaci, zbog čega je udruženjima i organizacijama ostavljen rok od tri dana, do 4. juna, da eventualno upute prigovore na listu vrednovanja i rangiranja.

U Radojevu traže novac za "Festival oklagija"
U Radojevu traže novac za „Festival oklagija“

Portal „Zrenjaninski“ ekskluzivno otkriva koja su to udruženja zatražila novac od novocrnjanske lokalne samouprave, koliko para očekuju da dobiju i za koje aktivnosti.

Centar za razvoj mladih opštine Nova Crnja, recimo, tražio je 179.580 dinara za sprovođenje projekta „Edukacijom do znanja 2“, dok je Udruženje ratnih dobrovoljaca 1912. – 1918, njihovih potomaka i poštovalaca iz Vojvoda Stepe konkurisalo za 162.000 dinara, s namerom da neguje tradiciju dobrovoljačkog pokreta.

Na javni konkurs se prijavilo i više udruženja koja okupljaju žene. Tako je Udruženje žena Toba tražilo novac za organizaciju „Sarmijade“, Udruženje žena „Đura Jakšić“ iz Srpske Crnje za opremanje njegovih prostorija, Aktiv žena iz Aleksandrova za održavanje „Kiflijade“, a Udruženje žena iz Radojeva za „Fest oklagija“.

Komisija za sprovođenje postupka dodele sredstava udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva saopštila je da su novac za aktivnosti, između ostalih, tražili i Udruženje samohranih roditelja „Dečiji osmeh“, Moto klub „Kumovi“ i Udruženje odgajivača sportskih golubova „Banaćanka“, svi iz Srpske Crnje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.