Region YTOP

ORGANIZOVANO POTPISIVANJE REPROGRAMA DUGA I U SELIMA

vodovod
JKP "Vodovod i kanalizacija"

ZRENJANIN – U protekla dva meseca JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina je na adrese oko sedam hiljada korisnika poslalo opomene zbog neizmirenih dugovanja za usluge preduzeća iz 2016. i 2017. godine, a koja premašuju iznos od 50 miliona dinara.

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

U aprilu su opomenuti korisnici u selima, i u pitanju su opomene pred prestanak pružanja komunalne usluge, to jest isključenje sa vodovodne mreže, i korisnici u gradu koji žive u objektima kolektivnog stanovanja, gde su u pitanju opomene pred utuženje jer ne postoje tehnički uslovi za pojedinačno isključenje sa mreže.

 

– Sredinom maja počela su i isključenja sa mreže korisnika koji nisu postupili po opomeni, nisu izmirili svoja dugovanja ili nisu potpisali sa preduzećem reprogram o otplati duga na rate. Prvi krug isključenja je sproveden u 12 sela i nastavlja se i u preostalim, a korisnici u gradu mogu da očekuju da će u narednim danima biti utuženi – najavljuje Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Stav preduzeća je da želi da izbegne nepopularne mere kao što su isključenja sa vodovodne mreže i utuženja, ali isto tako mora da zaštiti i interes preduzeća i onih korisnika koji redovno izmiruju svoje obaveze, a koji su u većini.

 

– U skladu sa iznetim stavom upućujemo poslednji poziv korisnicima da izmire svoja dugovanja ili potpišu reprogram o otplati duga na rate, kojim će izbeći isključenje sa vodovodne mreže i utuženje, a i izbeći troškove sprovođenja spomenutih postupaka – naglašava Gajin.

 

U želji da što većem broju korisnika pruži mogućnost potpisivanja reprograma i uštedi im troškove dolaska u Zrenjanin, radnici „Vodovoda i kanalizacije“ će u narednim danima biti u selima, i u prostorijama mesnih zajednica u periodu od 9 do 13 časova potpisivati reprogram duga sa korisnicima.

 

Termini potpisivanja reprograma su:

 

Četvrtak, 1. jun – Perlez, Knićanin, Čenta, Farkaždin, Stajićevo

Petak, 2. jun – Melenci, Lukićevo, Ečka, Orlovat, Botoš, Tomaševac

Ponedeljak, 5. jun – Klek, Lazarevo, Banatski Despotovac, Elemir, Aradac

 

Svi korisnici, i iz grada i iz sela, reprogram duga mogu potpisati svakog radnog dana od 7 do 15 časova u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Petefijevoj 3 u Zrenjaninu.

 

– Pozivamo i 2.700 korisnika iz grada koji žive u objektima individualnog stanovanja, a koji su opomene dobili u maju, da postupe po njima ili potpišu reprogram sa preduzećem jer je lista za isključenja korisnika koji to do sada nisu učinili sastavljena, i od sledeće nedelje počeće isključenja sa vodovodne mreže i u gradu – upozorava Gajin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz