Region

Opštinsko veće nije dozvolilo povećanje cene odvoženja smeća

Opština Novi Bečej
Foto: Opština Novi Bečej

Pred članovima Opštinskog veća u Novom Bečeju na poslednjem zasedanju našli su se, između ostalog, i Odluka o javnoj raspravi o novom nacrtu Satuta opštine Novi Bečej, kao i rešenje o utvrđivanju iznosa i broja opštinskih stipendija studentima za tekuću školsku godinu.

 

Predsednik novobečejske opštine Saša Maksimović, koji je predsedavao sednicom, kazao je da će se javna rasprava o novom Statutu održati 19. novembra, a da do tada građani mogu slati primedbe i predloge na adresu Opštine. Nacrt Statuta u pisanoj formi može se preuzeti u zgradi Opštine, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

 

– U skladu s novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, bili smo u obavezi da izradimo novi Statut opštine Novi Bečej. Komisija je to odradila, a Opštinsko veće je donelo odluku o pokretanju javne rasprave, pa se nadam da će u narednom periodu i građani uzeti aktivno učešće u izradi ovog dokumenta – istakao je Maksimović.

 

Komentarišući usvajanje rešenja o utvrđivanju iznosa i broja opštinskih stipendija studentima sa teritorije opštine Novi Bečej za školsku 2018/2019. godinu, Maksimović je naglasio da je doneta odluka o 55 stipendija.

 

– Ali, kao što je dobro poznato iz prethodnih godina, to nije krajnja granica, jer u slučaju da imamo veći broj studenata koji zadovoljavaju uslove, a iskreno se nadam da će se to i desiti, i njima ćemo dodeliti stipendije, jer imamo stabilan opštinski budžet – napomenuo je Maksimović.

 

Opštinsko veće je ovom prilikom utvrdilo da će visina stipendija ostati na prošlogodišnjem nivou, što znači da će iznositi 7.000 dinara mesečno. Studenti potpisivanje ugovora mogu očekivati krajem januara.

 

Opštinsko veće je, takođe, još jednom odbilo predlog za povećanje cene komunalne usluge odvoženja smeća koji je podnelo preduzeće „Brantner“.

 

– Koliko god razumem potrebe i koliko god sam zahvalan austrijskoj kompaniji „Brantner“, koja posluje na teritoriji opštine Novi Bečej u domenu komunalnih usluga, smatram da još uvek nije vreme za povećenje cene odnošenja smeća. S time se složilo i Opštinsko veće. Videćemo u narednom periodu kako će se kretati cene na tržištu, pa ćemo shodno tome dati saglasnost za formiranje njihove cene. No, za sada, kao što rekoh, mislim da još uvek nema potrebe to činiti. Izuzev povećanja cene goriva, mislim da su ostale cene u Republici Srbiji stabilne – objasnio je Maksimović.

 

Članovi Opštinskog veća doneli su i rešenja o davanju saglasnosti na program i pravila manifestacije „Ričaj“ za 2018. godinu, odnosno na izveštaj o sprovođenju manifestacije „Zalazak u svitanju“, koja je u septembru održana u muzeju „Žeravica“. Ovom prilikom imenovan je i Organizacioni odbor manifestacije „Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića“ koja će se održati 2019. godine.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Opštinsko veće nije dozvolilo povećanje cene odvoženja smeća…“, AL’ U NOVOM BEČEJU, DOK, NA ŽALOST, NAS „TA BUVA NEĆE SKORO…“!!!
  U Gradu ZRENJANINU, POVEĆANJE, ZA SMEĆE, STIGLO, KAO I NOVA PORESKA ZADUŽENJA, „ZA ONE KOJI NE VODE PORESKE KNJIGE“, I PORED PLAĆENIH DAŽBINA ZA CELU 2018. ZA JOŠ OKO 50 %!!!-VALJDA SU MNOGO POTROŠILI ZA „DANE PIVA“-GRADONAČELNIK POSTAO, ZBOG TIH TROŠKOVA, „NAJ U SRBIJI I ŠIRE, BLA, BLA“, PA DA „IZVADE ŠTETU“, UDRI PO DŽEPU STANOVNIŠTVA, BEZ PITANJA, NARAVNO!!!
  DA SU „DIREKTNI IZBORI“, SUMNJAM, DA BI TAKVA UPRAVA „PROŠLA“!!!???
  PRIMER IZ ELEMIRA:
  „ZA SMEĆE“ PLAĆALI 496,00 PA PODIGLI, NE PITAJUĆI, NA 574,00 DINARA, SAMO 15,7%, ALI, ZA NAŠE SELO SA PREKO 12OO DOMAĆINSTAVA, TO IZNOSI 688.800,00 DINARA, MESEČNO, ŠTO NA GODIŠNJEM NIVOU IZNOSI 8, 265.600,00!!!
  NEKA NEKO IZRAČUNA, ŠTA BI KOŠTALO, DA SAMI, KAO NEKADA, DO 1961, DOK SMO BILI OPŠTINA, ORGANIZUJEMO SOPSTVENU SLUŽBU I BOLJE ODRŽAVAMO HIGIJENU U SELU, NEGO OVI I PUNO JEFTINIJE!!!
  DOĆI ĆI, NADAM SE, I TO VREME, NA DOBROBIT SVIH SELA U OVOM Gradu!!!
  KAO ŠTO VIDIMO, KOD NOVOBEČEJACA, MOŽE DA SE NE DOZVOLI POVEĆANJE CENE, JER JE U PITANJU PRIVATNIK, KOD NAS NE!!!???
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM