Region YTOP

OPŠTINI ŽITIŠTE URUČEN NOVI UGOVOR O SUBVENCIJAMA

zitiste
Žitište

NOVI SAD, ŽITIŠTE – Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić uručio je Opštini Žitište ugovor o dodeljivanju sredstava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasne regionalne i lokalne javne politike.

 

zitiste
Žitište

 

Žitište je pravo na ova sredstva ostvarilo putem konkursa za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika.

 

– Činjenica je da sve više državnih institucija zahteva da se projekti sa kojima konkurišemo nalaze u strategijama održivog razvoja i akcionim planovima. Mi na ovaj način pokušavamo da zajedno sa našim gradovima i opštinama pratimo taj trend, predvidimo sve naše aktivnosti i odgovorimo na sve zahteve koji su pred nas postavljeni – poručio je Bjelić, i naglasio da raspisivanje konkursa i jačanje lokalnih samouprava predstavlja realizaciju osnovnog cilja Pokrajinske vlade, a to je ubrzani ekonomski razvoj kroz otvaranje novih radnih mesta.

 

Bjelić je naveo da sredstva koja se opredeljuju putem ovog konkursa podrazumevaju efikasnije sprovođenje lokalnih i javnih politika, što takođe znači izradu novih strateških palanova kao i reviziju postojećih.

Podeli članak
sinovoz
FAM