Region Vesti Zrenjanin

Opština raspisala tri javna poziva za finansiranje godišnjih programa

opština sečanj
Foto: NMR Info

Opština Sečanj raspisala je tri javna poziva za finansiranje godišnjih programa za 2021. godinu, i to udruženja i amaterskih kulturno-umetničkih društava, zatim crkava i verskih zajednica, kao i onih iz oblasti sporta.

 

Podrška lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima, po konkursu, planirana je u iznosu od 11 miliona dinara. Za podršku predškolskom i školskom sportu izdvojeno je 200.000 dinara. Uslovi za konkurisanje su da sportske organizacije imaju status pravnog lica sa sedištem na teritoriji opštine Sečanj, kao i da tu sprovode trenažni proces i stručni rad.

 

Bitna napomena je da podnosioci svoje godišnje programe dostavljaju Sportskom savezu opštine Sečanj, koji odlučuje, utvrđuje ih i prosleđuje opštini na dalje razmatranje i usvajanje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Održana još jedna “Štukijada” u Krajišniku, uhvaćeno 57 štuka (Foto)

 

Rok za podnošenje prijava na ovaj javni poziv je 1. februar. Dodatne informacije o ovom konkursu mogu se dobiti u sedištu Sportskog saveza opštine Sečanj.

 

Opština pomaže i rad kulturno-umetničkih društava

 

Na konkursu za sufinansiranje programskih aktivnosti i projekata udruženja i amaterskih kulturno-umetničkih društava, za podršku Crvenom krstu predviđeno je 2,5 miliona dinara. Za promociju preduzetništva planirano je 800.000, a za usluge protivpožarne zaštite pola miliona dinara. Za promociju turističke ponude iznos je ravno milion dinara. Za jačanje kulturne produkcije i umetničkog stvaralaštva predviđeno je najviše novca, i to 8,5 miliona. Podrška osobama sa invaliditetom biće 150.000 dinara.

 

Ovde je rok za podnošenje prijava do 10. decembra, ali se mora imati u vidu da se program mora realizovati u 2021. godini i da je otvoren do utroška sredstava. Više informacija o ovom konkursu zainteresovani mogu dobiti u opštinskom Odeljenju za budžet.

 

I rok za učešće na konkursu za raspodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama za programske aktivnosti u 2021. godini je 10. decembar. Prijave na konkurs dostavljaju se Odeljenju za društvene delatnosti Opštine Sečanj.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM