Region

OPLETI: „Višnja fest“ uz Kozaračko kolo!

BANATSKO VIŠNJIĆEVO – Bogat program očekuje meštane i goste Banatskog Višnjićeva, malog mesta na području opštine Žitište, u okviru seoske manifestacije „Višnja fest“, koja će biti održana od 3. do 7. jula, u organizaciji Mesne zajednice i udruženja „Praktična žena“ i „MP ideja“.

Banatsko Višnjićevo
Banatsko Višnjićevo

Okupljanje učesnika biće u petak, 3. jula, u 20 časova, ispred osnovne škole, posle čega sledi paljenje logorske vatre uz igranje Kozaračkog kola! Zatim je na programu predstavljanje monografije o Banatskom Višnjićevu u Velikom ratu, autora Milan Micića, a domaćin večeri je Vesna Ćuk, direktorka Biblioteke „Branko Ćopić“ iz Žitišta.

Narednog dana, 4. jula, na redu je manifestacija „Višnja fest“, u organizaciji udruženja „Praktična žena“, posle čega će, u 16 sati, biti upriličena etno izložba, a onda i takmičenje u spremanju jela od višnje, nastupi hora „Kornelije Stanković“ iz Kikinde i folklorne grupe „Jandrija Tomić“ iz Krajišnika, izvođenje monodrame Amaterskog pozorišta „Jovica Jelić“ iz Banatskog Karađorđeva i, naposletku, zabava za koju se ulaz plaća 700 dinara.

Ivandanski riblji kotlić planiran je za nedelju, 5. jul, u okviru kog će biti održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Kotizacija se ne plaća, a za takmičare su obezbeđeni riba i vredne nagrade.

U ponedeljak, 6. jula, u 18 časova, biće organizovana izložba slika Marka Pantelića i gostiju, kao i predstavljanje novoosnovanog udruženja likovnih umetnika “MP ideja“ iz sela domaćina, dok će u 20 sati biti izvedena pozorišna predstava.

Poslednjeg dana manifestacije planirano je polaganje venaca na spomen obeležje stradalim stanovnicima Banatskog Višnjićeva i likovna kolonija akademskih slikara, na temu „Drvo duda u školskom dvorištu“, u znak sećanja na Miroslava Antića.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.