Region

OMLADINO, SAZNAJ: Kako izgleda svet gejminga

NOVI BEČEJ – Realni susreti u okviru programa „Profesionalne orijenatacije“, odnosno Karijernog info centra (KIC), koji sprovodi Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej, u saradnji sa udruženjem „Centar Inventiva“ i Ministarstvom omladine i sporta, uspešno su realizovani proteklih nekoliko nedelja.

Mladi radnici EIPIX-a na poslu
Mladi radnici EIPIX-a na poslu

U razgovoru sa ekspertima različitih profesija, osnovnoškolci i srednjoškolci imali su priliku da se bliže upoznaju sa zanimanjima koja su sami birali, u okviru ranije sprovedene ankete.

– U prethodnih nekoliko nedelja mladima smo predstavili policajce, doktore, veterinare, defektologe i druga zanimanja. Ovi realni susreti bili su veoma posećeni – ističe koordinator novobečejske Kancelarije za mlade Dejan Vuletaš.

Na poslednjem susretu omladinci su mogli da se pobliže upoznaju sa atraktivnim zanimanjima programera i grafičkog dizajnera. Svoj posao predstavili su zaposleni u programerskoj kompaniji „EIPIX Entertainment“ iz Novog Sada, koja se već deset godina bavi razvijanjem video igara.

Kako izgleda raditi u industriji zabave i koristiti najnoviju tehnologiju, kakav je radni dan programera ili grafičkog dizajnera, čiji je posao da stvara interaktivne svetove, objasnile su Tara Džankić, lead 2D artist, i Tatjana Savić, lead premium programmer.

– Pošto je gejming nova industrija koja se tek probija na scenu, mnogo je mladih i kreativnih ljudi zainteresovanih za ovaj posao. On je vrlo dinamičan i omogućava vam da uvek naučite nešto novo. A, povrh svega, čovek zahvaljujući ovom poslu ceo život igraju igrice – objašnjavaju Tara i Tatjana.

Kancelarija za mlade opštine Novi Bečej uskoro će i organizovati posetu srednjoškolaca kompaniji „EIPIX“, gde će na licu mesta moći da vide programere i grafičke dizajnere i šta je to što podrazumeva posao u jednoj programerskoj kući koja se bavi industrijom zabave.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.