Region

Održavanje kanalske mreže u opštini Sečanj, radovi vredni 19 miliona

Održavanje kanalske mreže

U okviru redovnog održavanja kanalske mreže, Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ je u prethodnom periodu, u opštini Sečanj, bilo angažovano na mašinskom uklanjaju vegetacije. Radovi su obavljeni u katastarskoj opštini Sečanj, uz pomoć bagera sa standardnom strelom, na kojoj je bio montiran tarup. Ugovoreni radovi su u međuvremenu okončani, a njihova vrednost je iznosila 19 miliona dinara.

 

Centralno mesto u reljefu sečanjske opštine, inače, zauzima teka Tamiš i sistem kanalske mreže. Tamiš ulazi u Vojvodinu severno od Jaše Tomića čineći u dužini od tri kilometra prirodnu granicu između Srbije i Rumunije. To je tipično ravničarska reka sa velikim brojem manjih i većih meandara (starača i mrtvaja), plitkim koritom, sa neznatnim proticajem, dok se pri visokim vodostajima izliva i često plavi plodno zemljište i naselja.

 

Kroz opštinu Sečanj Tamiš protiče u dužini od 38 kilometara. Gusta kanalska mreža sastoji se od glavne trase kanala DTD, kanalisane Brzave i čitavog niza manjih kanala. Na teritoriji opštine izgrađeno je pet veštačkih jezera – ribnjaka na ukupnoj površini od 3.000 hektara.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM