Region

ODRED IZVIĐAČA IZ PERLEZA ZNA SAMO ZA USPEH

PERLEZ – Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza pobedonosno je učestvovao na čuruškoj Izviđačkoj olimpijadi i Edukativnom kampu, koje je organizovao Izviđački odred „Stara Tisa“ iz Čuruga.

perlez-izvidjaci

– Na čuruškoj olimpijadi poletarci i pčelice takmičili su se u deset disciplina. Igre su se odvijale na peščanoj plaži na mrtvoj Tisi, i na samoj reci, i to su bile idealna mesta za planirane discipline. Naš odred je učestvovao sa dve muške i dve ženske ekipe, sa ukupno 28 članova. U kategoriji poletaraca naša ekipa „Perleski pirati“ zauzela je prvo mesto, a „Perleski pilići“ bili su četvrti. U kategoriji pčelica prvo mesto osvojile su „Perleške Milke“, a drugo „Zvezdice iz Perleza“. U ukupnom plasmanu Odred izviđača „Čiča Janko“ zauzeo je prvo mesto i prelazni pehar, ispred izviđača iz Čuruga, Žablja, Subotice i Mramorka – kaže za portal zrenjaninski.com starešina odreda iz Perleza Dragan Musić.

Na kampu je bila prisutna i Vatrogasna jedinica iz Žablja, koja je organizovala obuku u gašenju požara i postupku prilaženju požaru, dok je ekipa iz Hitne pomoći demonstrirala načine ukazivanja prve pomoći osobama koja su bez svesti, kod sunčanice, ujeda zmije i sličnih situacija. Pored toga, instruktori iz nautike obučavali decu i omladince u korišćenju kanua i u spašavanju neplivača.

perlez-izvidjaci

perlez-izvidjaci

perlez-izvidjaci

perlez-izvidjaci

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz