Region

Odred izviđača „Čiča Janko“ beleži uspehe gde god se pojavi (Foto)

Čiča Janko

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza po ko zna koji put potvrdio je činjenicu da je jedan od najbolje organizovanih izviđačkih kolektiva, koji beleži uspehe gde god se pojavi.

 

Čiča Janko

 

– Na takmičenju poletaraca i izviđača u Kragujevcu, na izviđačkom višeboju pod nazivom „16. Bobini dani“, koji je organizovao kragujevački Odred izviđača „Bogoljub Boba Petrović“, naš odred je učestvovao sa dve ekipe poletaraca, sastavljene od dece iz Perleza, Farkaždina i Idvora. Igre su se odvijale u Šumaricama gde su poletarci pomoću putnih znakova trebali da nađu zadate tačke, na kojima su imali razne zadatke, kao što su paljenje vatre, crtanje panoramskih snimaka, poruke kurira, ekipne i pojedinačne testove i igre memorije… Drugi deo takmičenja sastojao se od nadmetanja u vezivanju čvorova, igri otimanja marame, i igri dopune karte. Naš Odred obogatio je svoju kolekciju pehara sa još jednim, koji je za prvo mesto u svojoj konkurenciji osvojila ekipa „Perleški pirati“. Naša ekipa „Tviti“ plasirala se na šesto mesto – govori starešina odreda Dragan Musić.

 

Čiča Janko

 

Ekipa „Perleški pirati“ nastupala je u sastavu Sara Antonijević, Mladen Lišin, Aleksandar Antonijević, Dalibor Stojšić, Luka Hegediš, Tijana Jandrić i Andrija Grković.

 

Čiča Janko

 

Za ekipu „Tviti“ nadmetali su se Ivana Vukov, Mina Mećavin, Jovana Žarkov, Jelena Mećavin, Aleksandra Zakić, Dragana Vukov i Pera Lakičin, a predvodnik je bila Jovana Jovanović.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM