Region YTOP

ODRED IZVIĐAČA DODELIO PLAKETU PORTALU ZRENJANINSKI

odred-izvidjaca-cica-janko (3)

PERLEZ – Značajan jubilej, 60 godina postojanja Odreda izviđača u Perlezu, svečano je obeležen u prostorijama perleske Osnovne škole „Đura Jakšić“.

 

 

– Svečanost povodom ovog jubileja okupila je nekadašnje i sadašnje članove odreda, uz podsećanje kako je sve počelo, 17. marta 1957. godine, i da je prvi osnivač i starešina bio Zlatomir Mijatov – Bata. Uz video projekciju slika i aktivnosti u proteklih šest decenija, nabrojano je na kojim akcijama, taborima, kampovima i takmičenjima je odred učestvovao i koliko je članova prošlo kroz našu organizaciju – ističe Dragan Musić, starešina perleskog Odreda izviđača „Čiča Janko“.

 

Voditelj programa na svečanosti bio je Miroslav Kalanj, a tokom prezentacije, u kratkim prekidima, najmlađi članovi davali su izviđačko obećanje, i to pedeset poletaraca i mlađih izviđača. Svi članovi su dobili svedočanstvo o položenoj zakletvi.

 

Dodeljene su i zlatne plakete bivšim starešinama povodom 60 godina rada odreda, i to Momčilu Ćurčinu, Dušku Jekiću, Dušanu Saviću, Dejanu Vidiću i sadašnjem statrešini Draganu Musiću.

 

Zlatnu plaketu za poseban doprinos u radu sa decom su dobili Jovanka Kovački, Nadica Rakita, Jelica Žirović, Elida Mesaroš Lajko i Miroslav Kalanj.

 

 

Odred je dodelio i povelje Savezu izviđača Srbije, Savezu izviđača Vojvodine i izviđačkim odredima „Ivo Lola Ribar“ Bečej, „Stara Tisa“ Čurug, „Nadel“ Starčevo, „Temerin“ iz Temerina, „Sveti Sava“ Beograd, „Spartak“ Subotica, „Proka Sredojev“ Kikinda i „Proka S. Plavi“ iz Kikinde, za dugogodišnju uspešnu saradnju i prijateljski odnos.

 

Dodeljeno je i 90 zahvalnica bivšim članovima, za izuzetan doprinos u radu i predstavljanju odreda.

 

 

Na kraju su dodeljene plakete ustanovama, organizacija i udruženjima, koji su pružali nesebičnu pomoć radu odreda, a među dobitnicima su i mesne zajednice Perlez i Farkaždin, Crveni krst Zrenjanin, Fudbalski klub „Vojvodina“ iz Perleza, kao i informativni portal zrenjaninski com. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.