Region YTOP

ODOBREN PROJEKAT REVITALIZACIJE KANALA BEGEJ

Prevodnica Klek

NOVI SAD – Projekat revitalizacije kanala Begej je odobren za finansiranje. Vrednost projekta je skoro 14 miliona evra, on se finansira iz sredstava Evropske unije sa 85 procenata, dok ostalih 15 procenata dolazi iz sopstvenih sredstava, saopštilo je Javno preduzeće „Vode Vojvodine“.

Prevodnica Klek

Ovaj projekat podrazumeva revitalizaciju hidročvorova Klek i Srpski Itebej, prevodnica, ustava i pratećih objekata. Pored toga gradiće se biciklistička staza pored kanala, u dužini od 30 kilometara, između ova dva mesta. U gradu Zrenjaninu planirana je izgradnja plutajućeg doka, priveza na Begeju i nabavka plovnog bagera i plovne kosačice za održavanje njegove plovnosti. Takođe, biće izrađena projektna dokumentacija za izmuljenje kanala Begej.

„Nakon završetka ovih radova očekuje se ponovno otvaranje plovidbe na kanalu Begej, razvoj turizma, unapređenje infrastrukture i povezivanje prekograničnog regiona kroz povećanje transporta“, navode u „Vodama Vojvodine“.

U ovom Intereg IPA projektu prekogranične saradnje sa Rumunijom, JVP „Vode Vojvodine“ učestvuje zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, dok s rumunske strane učestvuju još dva partnera.

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Opet taj „prljavi i smrdljivi zapad“ tj,Evropska Unija finansira jedan izuzetno značajan projekat za Zrenjanin i ceo Sredni Banat. Zašto se Rusi nisu do sada ponudili da tako nešto urade. a naša su braća! Oni nažalost samo uzimaju i nose sa ove naše banatska zemlje, a za uzvrat, ništa!

  • Da, da. Rusi su izneli preko pedeset milijardi evra u poslednjih petnaestak godina. Uostalom, uvek je važilo pravilo, ako ne platiš na mostu, platićeš na skeli, a najskuplje je ako moraš da preplivaš.

    • Rusi nisu razbili Jugoslaviju i tako pocepali srpski narod. Rusi nisu oteli od Srbije KiM. Rusi nas nikad nisu bombardovali a prljavi Zapad jeste i to osiromašenim uranijumom. Zapad je bombardovali i Srbe u Bih i tako pomogao Oluju, najveće etničko čišćenje od II svetskog rata. A zapad je sve te zločine radio i sada će da se iskupi sa čišćenjem Begeja

      !?

sinovoz