Region Vesti Zrenjanin

Od ribokradica oduzeto više od 63 kilometra mreže!

prodaja dozvola za rekreativni ribolov
Foto: Pixabay

Ribokrađa je problem sa kojim se svakodnevno susreću čuvari svih ribolovnih voda, pa i onih koje su poverene na čuvanje JVP „Vode Vojvodine“.

 

Dobro opremljeni timovi ribočuvarske službe JVP „Vode Vojvodine“ svakodnevno kontrolišu rekreativne riblovce i privredne ribare na vodi. Međutim, ribokrađa kao problem je stalno prisutna na ribolovnim vodama.

 

Tokom 2019. godine ostvareno je više od 2.400 kontrola ribolovnog područja pod ingerencijom JVP „Vode Vojvodine“. Prekontrolisano je više od 8.000 ribolovaca. Tokom kontrola zaplenjeno je više od 63 kilometara nelegalno postavljenih mreža i 150 komada drugog nedozvoljenog alata za ribolov. Protiv 44 osoba podnete su prekršajne prijave zbog nelegalnog ribolova.

 

Pročitajte još: Stari Železnički most u Zrenjaninu uskoro će biti zamenjen novim

 

Podsetimo, ribolovne vode date na korišćenje JVP „Vode Vojvodine“ su detaljna i osnovna kanalska mreža Hidrosistema DTD u Bačkoj i Banatu, deo Dunava od Bačke Palanke do Beške (ukupne dužine 64 kilometra), zatim Begej, Zlatica, Karaš, Krivaja i akumulacija Čonoplja. JVP „Vode Vojvodine“ brine i o ribolovnim vodama u zaštićenim područjima Park prirode „Jegrička“ i Park prirode „Beljanska bara“. Za zaštićena područja moraju se kupiti posebne dozvole, za svaki park prirode posebno.

 

I ovim putem JVP „Vode Vojvodine“ apeluje na sve ribolovce da poštuju pravila i ograničenja ribolova kako bi zajedničkim snagama sačuvali i unapredili riblji fond na vojvođanskim vodotocima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM