Region YTOP

OD DELA TOMAŠEVCA PRAVE MALI RAJ NA ZEMLJI

TOMAŠEVAC – Zahvaljujući divnom danu, pecarošima i ljubiteljima životinja i prirode, ove nedelje je uspešno organizovana još jedna akcija pošumljavanja dela Tomaševca, odnosno poteza prema prvoj brani. Tom prilikom je posađeno dvadeset sadnica topole.

 

tomasevac

 

„Akcija pošumljavanja u ovom delu sela, uz obalu reke Tamiš, organizuje se već šest godina. Do sada je posađeno više od stotinu sadnica ali, na žalost, neke od njih se ne prime. Bez obzira na tu činjenicu, mi smo uporni i kad god se ukaže prilika posadimo po koje drvo“, saopštavaju iz Udruženja ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“.

 

Uz drveće raznih generacija doselile su se i mnogobrojne ptice popot vodomara, divljih pataka, ptica grabljivica i ostalih vrsta koje takođe uživaju ovde u raskošnom zelenilu. Postavljene su i kante za odlaganje smeća, klupe, česme, a ideja je da ceo potez bude pretvoren u mali raj na zemlji za ljubitelje prirode.

 

„Kako bismo nastavili sa daljim akcijama potrebno nam je još sadnica topole ili bilo kojeg drugog drveća koje ćemo posaditi dokle god bude mesta. Za sada je ideja da posadimo još stotinu sadnica i pozivamo rasadnike iz Zrenjanina i bliže okoline, kao i pojedince, da se uključe u akciju i doniraju nam sadnice. Pomozite nam da pomognemo prirodi da se oporavi“, kažu u udruženju „Zelene šape“.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • BRAVO TOMAŠEVČANI!!!
  ZA POHVALU I SAMO NAPRED!!!
  ALI: „Kako bismo nastavili sa daljim akcijama potrebno nam je još sadnica topole ili bilo kojeg drugog drveća koje ćemo posaditi dokle god bude mesta.“
  NE „BILO KOJEG DRVEĆA“, PRIKE, NEGO TZV. „NEINVAZIVNIH“-DOZVOLJENIH, OD STRUČNJAKA POKRAJINSKOG ZAVODA ZA ZAŠTITU PRIRODE-NOVI SAD, ILI DR. SLIČNIH!
  TO TREBA I RASADNICI, DA POŠTUJU, NARAVNO!
  Pozdrav iz Elemira!