Region Vesti Zrenjanin

Od danas do nedelje slava sela u Belom Blatu

belo blato

U Belom Blatu od danas je seoska slava a manifestacija je trodnevna, sa bogatim programskim sadržajima, saopštavaju iz organizacionog odbora proslave.

 

-Ovih dana okupiće se svi koji su u mogućnosti da dođu, čak i oni van granica naše sadašnje države. Da se druže, da razmene emocije i da ponovo stvore iluziju lepog, mirnog i dostojanstvenog življenja – kaže Milan Nedeljkov, u ime organizacionog odbora.

 

 

Prema utvrđenom programu, danas je polaganje cveća na spomen obeležje palim borcima Drugog Svetskog rata, prijem zvanica i svečana sednica Saveta Mesne zajednice Belo Blato. Subota je dan društvenih organizacija sa različitim aktivnostima. A predviđene su „Budilnica“ u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva, „Šicara“, koju organizuje mesno Lovačko društvo „Jelen“, zatim izložba rukotvorina Kluba žena. „Beloblatski ovčiji paprikaš“ je manifestacija Udruženja amatera kulinara, a biće i sportskih aktivnosti i još poneki prateći sadržaji lokalnog karaktera.

 

 

-Nedelja je udarni dan, kada se okupljaju porodice u tradicionalnom izlasku i šetnji glavnom seoskom štraftom. Specifičnost tog dana su i mnogobrojne tezge vašarskog sadržaja, ringišpil, razne zabavne aktivnosti i fudbalska utakmica. Svakako da je nedeljna centralna aktivnost „Beloblatska riblja čorba“. Skup će ove godine, pored redovnog takmičarskog, muzičkog i narativnog sadržaja, biti upotpunjen gostovanjem našeg poznatog glumca Jovice Jašina, koji će nas zabaviti na njemu svojtven način – najavljuje Milan Nedeljkov, uz napomenu da programska postavka proizilazi iz potrebe očuvanja svih dobrih vrednosti i tradicije.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM