Region

OBUKA ČETRDESET MLADIH NEZAPOSLENIH OSOBA

NOVI BEČEJ – Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović i predstavnik Regionalnog centra za društveno – ekonomski razvoj Banat Branislav Milosav, potpisali su danas ugovor o saradnji na projektu „Partnerstvom do profesionalnog ostvarenja mladih“, koji će finansirati Ministarstvo omladine i sporta.

novi-becej-projekat

Ovaj projekat, čija je vrednost nešto više od tri miliona dinara, ima za cilj ulaganje u mlade kao jedan od najznačajnih resursa u modernoj ekonomiji. Stopa nezaposlenosti u Srbiji je daleko iznad evropskog proseka a preko 30 procenata nezaposlenih su mladi do 30 godina.

Planirano je da 40 mladih nezaposlenih lica sa teritorije grada Kikinde i opštine Novi Bečej, prođu kroz program teorijskih obuka iz oblasti moderne poljoprivrede, prehrambene industrije i zanatstva, nakon čega će njih 20 biti upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća.

Mladi će za ovo stručno osposobljavanje biti plaćeni i imaće priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i sticanjem praktičnog radnog iskustva povećaju šanse za stalno zaposlenje.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.