Region

OBRISANI SVI FAJLOVI NA PREDSEDNIKOVOM RAČUNARU?!

NOVI BEČEJ – Novi predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović (SNS) izjavio je novinarima da je očekivao da će, po stupanju na funkciju, u opštinskoj kasi zateći dug od maksimalno 60 miliona dinara, ali da se ispostavilo da je on mnogo veći i da iznosi 160 miliona.

Saša Maksimović
Saša Maksimović

Maksimović je naglasio da je očekivao više infrastrukturnih projekata, a da se, umesto time, prethodno rukovodstvo uglavnom bavilo organizacijom manifestacije „Gospojina“.

– Prošlogodišnja manifestacija je koštala oko 40 miliona dinara, a naredna, koja će trajati dan manje, biće upola jeftinija. Trudićemo se da održimo isti nivo i kvalitet od prethodnih godina, a plan nam je da obezbedimo što više sponzora. Krivo mi je što prethodna vlast nikad nije konkurisala za sredstva kod Ministarstva turizma, što mi je potpuno neshvatljivo, tako da shodno tome, ni ove godine nismo ništa dobili po tom osnovu – istakao je Maksimović i najavio da će po prvi put, od ove godine, građani i mediji imati transparentnu situaciju i uvid u troškove, te potpunu sliku „Gospojine“.

Maksimović je naglasio i da je zatekao poprilično lošu organizaciju opštinske uprave, dodajući da će uslediti potpuno nova sistematizacija.

– Ono što sam takođe zatekao prilikom stupanja na dužnost predsednika opštine jesu obrisani fajlovi na dva računara – jedan predsednički, a drugi ispred kancelarije predsednika opštine. Nažalost, teško je utvrditi ko je to uradio, međutim znamo koji su to fajlovi – rekao je Maksimović, ne iznoseći druge detalje u vezi ovoga.

Prvi čovek novobečejske opštine kazao je i da je zatekao popriličan broj ugovornih obaveza kojih se prihvatio njegov prethodnik, od kojih su neki nelogični.

– Primer je ugovor sa „Srbijavozom“, po kojem je opština trebala da subvencioniše negativno poslovanje ovog preduzeća. Lično sam na sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga rekao da nećemo učestvovati u tome. Mi finansiramo đačke vozne karte u stopostotnom iznosu, što mislim da je sasvim u redu, a takođe postoji mogućnost da u nekom procentu subvencionišemo i radničke karte. Obustavio sam i neke potpisane ugovore i neke raspisane nabavke, pošto imamo drugih prioritetnih stvari. Za sada je i raskinuto nekoliko ugovora – objasnio je Maksimović.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ovaj iz SNS došao da prodaje pamet. Gde je do sada bio i šta je radio kada je takav stručnjak. Verovatno je peko zanat u podružnici SNS gde je pokupio sve direktive i sva mišljenja iz Beograda i od svog voljenog predsednika.

sinovoz
FAM