Region Vesti Zrenjanin

Obnovljen sportski teren u Osnovnoj školi “Josif Marinković”

sportski teren

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao je obnovljeni sportski teren u OŠ „Josif Marinković“ u Novom Bečeju.

 

Rekonstrukciju terena zajednički su finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Novi Bečej. Ukupna vrednost radova iznosila je pet miliona dinara. Resorni pokrajinski sekretarijat učestvovao je sa 2,5 miliona dinara.

 

Ova škola sada ima adekvatnu infrastrukturu za mali fudbal, rukomet, kao i tribinu uz zaštitne mreže oko terena. Ovom prilikom saniran je i deo krova hodnika koji spaja školu i fiskulturnu salu, koji je bio u vrlo lošem stanju.

 

Batez je istakao da je Osnovna škola „Josif Marinković“ u Novom Bečeju, samo jedna u nizu škola u pokrajini, za koje su iz pokrajinskog budžeta na konkursu izdvojene pare za sanaciju i adaptaciju sportskih objekata i terena, kao i opremanje sportskim rekvizitima.

 

Pročitajte još: Za vikend manifestacija „Tamiški dani opštine Sečanj“

 

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović kazao je da se lokalna samouprava trudi da rekonstruiše svu sportsku infrastrukturu. I to ne samo u Novom Bečeju, već i u drugim mestima na području opštine.

 

– Rekonstruisani teren u dvorištu ove škole, pored toga što će biti na raspolaganju školskoj deci, biće na raspolaganju i za održavanje sportskih turnira. Sledeći korak je polaganje kamena temeljca za izgradnju nove fiskulturne sale u Bočaru. To je jedino mesto u opštini koje nema fiskuturnu salu – rekao je Maksimović.

 

sportski teren

 

Podeli članak
sinovoz
FAM